14 °C Budapest
Magyar vidéki táj a Balatonnal a háttérben

Rájöttek a nagy trükkre az élelmes magyarok: ők már csak így utaznak a Balatonhoz nyaralni

2024. augusztus 26. 09:44

Az idei augusztus 20-i hétvégén, amely hagyományosan a nyári szezon egyik legforgalmasabb időszaka, a turizmus erős maradt Magyarországon, beleértve Budapestet és a Balatont is – írja az Infostart.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke arról beszélt az InfoRádióban, hogy az augusztus 20-i hétvége hagyományos nagyon erős volt mind a Balatonnál, mind Budapesten. A szakértő abban is bízik, hogy ha folytatódik a jó idő, akkor a jó szezon kitarthat még augusztus végéig, szeptember elejéig is, így a vendáglátóhelyeknek megéri majd nyitvatartaniuk a Balatonnál is.

Az elnök arról is beszélt, hogy Budapest 90 százalékban külföldi vendégekkel van tele, egész évben. Hozzátéve, „egy kiemelkedő június után egy teljesen normális július-augusztus volt.” A szakember kiemelte azt is, hogy a foglalási ablak lerövidült a magyar vakáció szervezésében: nagyon rövid idő alatt választanak helyszínt a vendégek és inkább rövid időre, és esetleg többször visszatérnek különböző helyszínekre.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?