13 °C Budapest
Fekete hétfő a MÁV-nál: a Keleti és a Nyugati után a Déli pályaudvar is elesett

Fekete hétfő a MÁV-nál: a Keleti és a Nyugati után a Déli pályaudvar is elesett

2024. augusztus 26. 14:31

Egy teherautó ütközött a Szombathelyről a Déli pályaudvar felé tartó Kék Hullám InterCityvel a Polgárdi-Ipartelepek közelében található vasúti átjáróban. A baleset következtében jelentős késések várhatók a Budapest és Székesfehérvár közötti vasútvonalon, mivel a forgalom az érintett szakaszon várhatóan késő délutánig szünetel.

Egy teherautó ütközött a Szombathelyről a Déli pályaudvar felé tartó Kék Hullám InterCityvel, így a Keleti és a Nyugati pályaudvar után a harmadik budapesti főpályaudvar vonalán is késések várhatók – tájékoztatott a MÁVINFORM Facebook-oldala. A vonat 11:15-kor indult tovább Balatonfüredről, a baleset pedig a Polgárdi-Ipartelepek állomás közelében található vasúti átjáróban történt.

A közlemény szerint a fénysorompó a baleset idején megfelelően működött és tilos jelzést adott, ennek ellenére hajtott a teherautó a sínekre. A jármű egyik utasa beszorult, akit a polgárdi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki a katasztrófavédelem információi alapján.

A forgalom a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt, várhatóan késő délutánig szünetel a Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás közötti szakaszon, amelyre a MÁV pótlóbuszokat rendelt. A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca-vonalon közlekedő járatok rövidebb szakaszokon fognak közlekedni, néhány esetben kimaradásokra, illetve 1-2 órás késésekre is lehet számítani.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?