18 °C Budapest
Eskifjordur is a charming seaside village in the mid of the eastern Fjords and the red-colored and well-preserved houses and fishing sheds lined up and down the shore provide an amazing view.

Sok magyar már most lefoglalja a hűsítő nyári utazását: ide menekülnek a hőség elől 2025-ben

2024. augusztus 25. 12:29

A nyári hőség elől menekülő utazók számára Európa is számos hűvösebb úti célt kínál, nem kell az Északi-sarkig menni. Az északi országok, mint Izland, Norvégia és Svédország kellemes nyári hőmérséklettel és lenyűgöző természeti látnivalókkal várják a látogatókat - írja a Nordic Visitor.

Izlandon a gleccserlagúnák, vulkánok és gejzírek mellett a népszerű madarakat, lundákat is megfigyelhetünk. Norvégiában a fjordok és a Lofoten-szigetek kínálnak festői tájakat. Svédországban pedig a tavak és erdők mellett Stockholm szigetvilága is felfedezésre vár.

Skócia és Írország szintén ideális választás a hűvösebb nyaralásra. A skót Felföld vadregényes tájai és Edinburgh történelmi óvárosa egyaránt vonzó úti célok. Írországban Dublin pezsgő kulturális élete és a nyugati rész sziklás partszakaszai nyújtanak élményeket.

Az Alpok országai, mint Svájc és Ausztria, a hegyvidéki kirándulások és a festői tavak mellett középkori városokkal is várják a látogatókat. Az Egyesült Királyságban London mellett olyan helyszínek fedezhetők fel, mint a Lake District vagy Wales tengerpartja.

A skandináv fővárosok, Koppenhága és Stockholm, kulturális látnivalóikkal és kellemes nyári időjárásukkal szintén remek választások lehetnek. A leghűvösebb élményre vágyók pedig akár Grönland jégmezőit és fjordjait is felfedezhetik. Ezek az úti célok nemcsak kellemes hőmérsékletet, de változatos programokat is kínálnak a nyári utazóknak, miközben segítenek elkerülni a túlzsúfolt mediterrán üdülőhelyeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?