21 °C Budapest
Lélegzetelállító naplemente közepette egy repülőgép kecsesen landol, a kaland és a menekülés érzését nyújtva. A fenséges hegyekkel a háttérben a jelenet a nyaralás szépségét és nyugalmát testesíti meg.

Káosz a reptéren: sose hinnéd, hogy mi miatt késett több száz járat, 36-ot töröltek is

2024. augusztus 21. 16:44

A hétvégén jelentős fennakadásokat okozott egy japán repülőtéren egy eltűnt olló. A hokkaidói Sincsitosze nemzetközi repülőtér belföldi terminálján szombat reggel mintegy két órára felfüggesztették a biztonsági ellenőrzéseket, miután egy olló eltűnt a beszállókapuk közelében lévő üzletből - írja a BBC.  

Az incidens következtében 36 járatot töröltek és 201 késett. Több száz utas rekedt ideiglenesen a repülőtéren, hatalmas torlódások és sorok alakultak ki. Az utasoknak az indulási váróban újra át kellett esniük a biztonsági ellenőrzésen.

Bár az ollót szombaton nem találták meg, a biztonsági ellenőrzéseket és a járatokat végül aznap folytatták. A Hokkaido Airports, a repülőtér üzemeltetője hétfőn jelentette be, hogy az ollót vasárnap találta meg az üzlet egyik dolgozója.

Az érintett utazók közül sokan a japán éves Bon-ünnep után repültek haza. Egy utas a helyi médiának nyilatkozva elmondta:

Nem hiszem, hogy van más választásunk [mint várni]. De remélem, hogy egy kicsit óvatosabbak lesznek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Földügyi, Infrastrukturális, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium felkérte a Hokkaido Airportot az eset kivizsgálására és hasonló incidensek megelőzésére. A Hokkaido Airport elismerte, hogy az eset az áruház elégtelen tárolási és kezelési rendszere miatt következett be, és ígéretet tett a vezetői tudatosság javítására.

A közösségi médiában többen dicsérték a repülőtér reakcióját, kiemelve, hogy ez megerősítette a japán repülésbiztonságba vetett bizalmukat. Sincsitosze Japán egyik legforgalmasabb repülőtere, amely 2022-ben több mint 15 millió utast szolgált ki.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?