16 °C Budapest
Cím nélküli személyvonat érkezése a vasútállomásra. Peron vágány elülső nézet. Tömegközlekedés.

Belehúz a MÁV a hosszú hétvégén: így járnak a vonatok az ünnep miatt, érdemes figyelni a menetrendet

MTI
2024. augusztus 15. 07:41

A péntektől jövő szerdáig tartó hosszú hétvégén a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek, míg az augusztus 20-i fővárosi tűzijáték után az elővárosi esti vonatok hosszabb szerelvényekkel és KISS emeletes motorvonatokkal indulnak a budapesti pályaudvarokról - közölte a MÁV Zrt.

A vasúttársaság azt írta, hogy vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden a vasárnapi, szerdán pedig már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok. A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is változik: vasárnap munkaszüneti napon, hétfőn szabadnapon, kedden munkaszüneti napon és a hét első munkanapját megelőző napon (nemzeti ünnepen), szerdán nyári tanítási szünetes munkanapon, a hét első munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok. Egyes településeken a helyijáratok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az ünnepi rendezvények miatt forgalmi változásokra, terelésekre is számítani lehet. Az áruházak és bevásárlóközpontok augusztus 20-án zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek - tették hozzá. A pénztárak augusztus 19-én szombati, 20-án munkaszüneti napi (ünnepnapi) nyitvatartási rend szerint üzemelnek - írták.

Hétfőn valamennyi HÉV-vonalon a szombati, kedden napközben a munkaszüneti napi menetrend érvényes. Az ünnepnapon délután és este minden vonalon jelentős sűrítést és bővített kapacitást biztosít a vasúttársaság. A H7-es HÉV már déltől, a H8-as HÉV pedig 17 órától megnövelt kapacitással, az alapmenetrend szerint közlekedik. A legnagyobb forgalmú H5-ös HÉV-en a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekedő betétjáratok augusztus 20-án egész nap megnövelt kapacitást biztosítanak - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?