Closeup of a seismograph machine earthquake

Újabb földrengést lehetett érezni Magyarországon ma reggel

MTI
2024. augusztus 13. 09:52

Magyarországi településeken is érezhető, 4,4-es magnitudójú földrengés volt kedd reggel Horvátországban, a magyar-horvát határ közelében. A HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint 8 óra 43 perckor, mintegy 15 kilométerre a magyar határtól, Kapronca közelében volt a rengés epicentruma.

Az első félórában Zalaegerszegről, Pécsről, Őrtilosból, Nagykanizsáról, Kaposvárról, Szekszárdról, Komlóról és Marcaliból érkeztek bejelentések, de a földrengést több határközeli településen is érezhették. Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: károkról az első félórában nem érkezett bejelentés.

Nagykanizsán és környékén a közösségi oldalak bejegyzései és az MTI tudósítója által tapasztaltak szerint több helyen megmozdultak, recsegtek vagy összekoccantak a bútorok, berendezési tárgyak, kilengtek a csillárok. A szabadban állók is érezték az enyhe morajlást és a földmozgást, akadt, aki az autójában ülve is érzékelte a rengést.

Nemrég a román földrengést lehetett érezni

Földrengés volt Romániában, Lugos várostól 36 kilométerre szombaton éjjel, magyarországi idő szerint 22:46 perckor - tájékoztatott a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma közleményben. A Gyulától mintegy 120 kilométerre fekvő város térségében kipattant 4,47 magnitúdójú földrengést több határközeli településen is érezhették. Magyarországon keletkezett károkról nem érkezett információ.

Júliusban 223 földmozgást regisztrált a Kárpát-medencében a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma, közölték korábban. A szeizmológiai obszervatórium a Facebook-oldalán azt írta, júliusban 42 természetes eredetű földrengést és 181 kőfejtésekhez kapcsolódó bányarobbantást regisztráltak.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzátették a 42 valós földrengésből a lakosság csak egyet érzékelt széles körben Magyarország területén, ez volt a Balatonkiliti környéki rengés július 16-án, helyi idő szerint 23.27-kor. A földrengésben károk nem keletkeztek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?