szögesdrót kerítés egy börtönépület előtt

Már költöztetik a fogvatartottakat a győri börtönből: idő előtt végezhetnek az illetékesek

2024. augusztus 8. 18:01

Ezekben a napokban zajlik a 165 fogvatartott átköltöztetése a győri börtönből, amely folyamatosan történik, és nemcsak az emberek szállítását, hanem jelentős mennyiségű anyag mozgatását is magában foglalja - írja a Telex.

Korábban a Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Bv-intézetet augusztus végéig ürítik ki, és a fogvatartottakat más börtönökbe helyezik át. A Telex értesülései szerint azonban a költöztetéssel már augusztus közepéig végeznek az illetékes szervezetek. A Győri Törvényszék tájékoztatása alapján kisbuszok hajtanak ki a győri Jókai utcai börtönkapun.

A BVOP július 3-án tette közzé, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetet néhány hónapon belül bezárják és végleg kiürítik. A fogvatartottakat Sopronkőhidára és más büntetés-végrehajtási intézetekbe szállítják át. Az áttelepítés számos kérdést vet fel, többek között a fogvatartottak elhelyezésével kapcsolatban, valamint a hozzátartozók és az érintett hatóságok számára is kihívást jelenthet. Emellett hatással van a Győrben dolgozó börtönszemélyzetre is. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) azonban még nem döntött a győri börtön épületének sorsáról.

Az új fogvatartottakat – akik büntetésük letöltését kezdik meg vagy akiket augusztus 1-je után rendelt el letartóztatásra a győri bíróság – Sopronkőhidára szállítják. A már korábban felvett fogvatartottakat részben Sopronkőhidára, részben Szombathelyre viszik.

Arra vonatkozóan, hogy voltak-e már felmondások vagy jelezték-e felmondási szándékukat a dolgozók, azt válaszolták, hogy korábbi nyilatkozatuk az irányadó: „idő előtti” lenne erről beszélni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet kiürítéséről hozott döntést biztonsági és fenntarthatósági szempontok mérlegelése után hozta meg a BVOP. Indoklásukban utaltak az idén márciusban történt győri fogolyszökési kísérletre, amikor fogvatartottak egy letört ágylétra darabjával próbálták kibontani zárkájuk falát. A szökési kísérletet idejében észrevették, így az elítélteknek esélyük sem volt megszökni.

Közölték továbbá: az intézet fenntartása aránytalanul drága, mivel bár kapacitása nem éri el az országos büntetés-végrehajtási szervezet elhelyezési kapacitásának 1 százalékát sem, üzemeltetése majdnem annyiba kerül, mint a nagyobb börtönöké.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?