18 °C Budapest
Sziget Fesztivál 2019 Magyarország, Budapest

Megdöbbentő, ami kiderült a Sziget fesztiválról: erre készüljön, aki idén kimenne

2024. augusztus 5. 21:03

Idén augusztusban is sok külföldi repül hozzánk a Sziget hetében. A Kiwi.com foglalási adatai alapján a legtöbben az Egyesült Királyságból, Romániából és Izraelből jöhetnek fesztiválozni, de jelentősen több dán, török, amerikai és német bulizóval is találkozhatunk, mint tavaly. A legtöbben a fesztivál első napján, augusztus 7-én érkeznek hazánkba.

A Kiwi.com foglalási adatai alapján a Sziget Fesztivál alatt Budapestre repülővel utazók többsége júliusban vette meg a repülőjegyét, amikor a repülőjegyek átlagára 149 euró volt. Júniusban is sokan foglaltak, ekkor átlagosan 173 euróért lehetett hazánk fővárosába repülőjegyet vásárolni.

A legforgalmasabb nap a Sziget Fesztivál első napja, azaz augusztus 7. lehet, hiszen a cseh utazási vállalat adatai alapján augusztus második hetében ekkor érkezhetnek hozzánk repülővel a legtöbben. Népszerűségben ezt követik a fesztivált megelőző napok: augusztus 5-e, majd 6-a.

Vannak olyanok is, akik nem az egész hetet töltik a fesztiválon, hanem esetleg egy-két konkrét koncert vagy pár nap kedvéért látogatnak a Szigetre. Ezt bizonyítja, hogy augusztus 9-én is számos külföldi érkezik Budapestre, és egyébként a repülővel érkezők egynegyede 4-10, míg háromnegyede 1-3 napot tölt hazánkban ebben az időszakban.

A Kiwi.com foglalási adatai alapján a legtöbben az Egyesült Királyságból, Romániából, Izraelből, Franciaországból és Spanyolországból érkeznek hozzánk, de idén több mint két és félszerannyi dán fesztiválózóval is találkozhatunk a Szigeten, mint tavaly. Törökországból csaknem dupla annyi bulizni vágyó érkezhet, mint tavaly, és számottevően több amerikai és német fiatal is repül Budapestre ebben az időszakban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?