19 °C Budapest
Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. augusztus 1.)

Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. augusztus 1.)

2024. augusztus 1. 07:45

Csütörtökön indulnak a nagy akciók! Ha nem akarsz lemaradni a nap legfontosabb híreiről, vagy arról, milyen időre kell ma készülni, esetleg hogy hol érdemes intézni a bevásárlást, olvass el minden információt egy helyen a Pénzcentrumon. Nem csak a napi árfolyamot, a lottószámokat is megtudhatod! Mutatjuk, mit hoz ezen a héten a csütörtök, 2024. augusztus 1.

Névnap

Boglárka

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 394.1 Ft
CHF: 415 Ft
GBP: 467.73 Ft
USD: 363.97 Ft

Skandináv lottó

A sorsolás dátuma: 2024. július 31.
A Skandináv lottó nyerőszámai a 31. héten emelkedő számsorrendben a következők:
2, 8, 18, 22, 27, 31, 32

Ezen a héten nem volt telitalálat.
7-es találat: 0 db
6-os találat: 41 db
5-ös találat: 2128 db
4-es találat: 32453 db

Befektetés, tőzsde

OTP: 18645 Ft
MOL: 2838 Ft
RICHTER: 10380 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2024.08.02: Az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. Szórványosan előfordul zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között várható.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2024.08.03: Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A Dunától keletre lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Keleten elszórtan alakul ki záporeső, zivatar, de egy-egy zápor a nyugati határnál is valószínű. Az északnyugati, északi szél megélénkül, sokfelé megerősödik. Hajnalra 13 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 26, 32 fok lesz.

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

A nyugodt, napsütéses időjárás hatására délután az ózon, este pedig a nitrogén-oxid koncentrációja az egészségügyi határérték köré emelkedhet a forgalmasabb csomópontokban. (2024.08.01. csütörtök éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését az erős UV-B sugárzás. Ilyenkor ugyanis rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet. Szerdán országszerte visszatér a kánikula, figyeljünk oda az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal. (2024.07.31)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?