Heat Temperature - Thermometer, Warm Sun And Dry Soil - Extreme Climate - contain 3d Rendering

Visszatér a fullasztó meleg a hét második felére: másodfokú hőségriadót adtak ki ezekre a vármegyékre

2024. július 30. 17:03

Ilyen időjárásra lehet számítani a héten. Élvezzük ki az elviselhető hőmérsékletet, amíg lehet, csütrötöktől újra hőségriadót adtak ki az ország jözépső és déli részére.

Kedden szinte mindenhol derült időre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem lesz. Keleten és a helyenként a Dunántúlon még megélénkül az északias szél, máshol gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délután pedig 26-31 fok várható- írja az Időkép. 

Szerdán is marad a zavartalan napsütés, és újra melegedni kezd az idő: ezen a napon már 29 és 34 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a hajnal azonban még mindenhol felfrissülést hoz. A délies szél nyugaton, északnyugaton helyenként élénk lehet.

Csütörtökön már nem lesz mindenhol zavartalan a napsütés, de jelentős csapadék továbbra sem valószínű. Elsősorban északon, északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Északon többfelé megélénkül a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű.

Kép forrása: HungaroMetKép forrása: HungaroMet

Pénteken egy hidegfront hatására a megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan várható zápor, zivatar. Feltámad az északnyugatira forduló szél. Délután 29-37 fokra van kilátás, melegebb délkeleten lesz. Szombaton szeles idő várható, elszórtan még lehetnek záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Mindenhol enyhül a kánikula, a maximumok 27 és 32 fok között alakulhatnak.

Kép forrása: HungaroMetKép forrása: HungaroMet
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?