Exhausted woman driver feeling headache, sitting inside her car, applies bottle of water to forehead, hot weather. Tired female stop after driving car in traffic jam. Blood pressure, heat concept.

Újabb kánikula robban be a hétvégére: kiadták a riasztásokat, jobb felkészülni

2024. július 26. 14:59

Ilyen időjárásra számíthatunk a hétvégén, vasárnapra újra hőségre lehet számítani. Szombatra még csak első, vasárnapra már másodfokú riasztást is elrendeltek, de hétfőre újra elviselhetőbb hőmérsékletre lehet majd számítani. 

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható. A keleti és az északkeleti tájakon az északi-északnyugati, északnyugaton pedig a délies szél élénkül meg. Délutánra 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar. A délies szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Helyenként még friss lesz a hajnal. Sokfelé visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.

Kép forrása: HungaroMetKép forrása: HungaroMet

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de délután északnyugatra és nyugatra záporok, zivatarok érkezhetnek egy közeledő hidegfront hatására, és ezeken a tájakon az északnyugatira forduló szél is megerősödik. Késő délutántól, kora estétől egyre nagyobb területen támadhat fel az északnyugatira, északira forduló szél. A legmelegebb órákban 32-37 fokra van kilátás.

Kép forrása: HungaroMetKép forrása: HungaroMet

Hétfőn a front hatására napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, de számottevő csapadék sehol sem valószínű. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 33 fok között alakulhat. Kedden napos, száraz időre számíthatunk. A többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szélben délutánra 28 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17