Üres út

Megint feltúrnak egy fontos közlekedési csomópontot: hétfőtől kerüld el, ha nem akarsz dugóban állni

2024. július 19. 18:36

Hétfőtől aszfaltozási munkák és kerékpársáv létesítése miatt jelentős forgalomkorlátozások lesznek az Ajtósi Dürer sor egy szakaszán; a felújítás nem érinti a BKK járatait - közölte a Budapest Közút Zrt.

A közlemény szerint nagyfelületű aszfaltozási munkák kezdődnek a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor Hermina út - Hungária körút közötti szakaszán, valamint felújítják a Hungária körút Thököly út felé vezető oldalán az Ajtósi Dürer sor felé kanyarodó sáv Mimóza utca utáni szakaszát.

A kivitelezés ideje alatt jelentős forgalomkorlátozásra kell készülni, de irányonként egy-egy sáv folyamatosan biztosítva lesz a forgalom számára. Az aszfaltozást követően kerékpársávok létesülnek az Ajtósi Dürer sor Hungária körút - Stefánia út közötti szakaszán - tudatták a közleményben. A tájékoztatás szerint a kivitelezést várhatóan augusztus 11-én fejezik be.

Az Ajtósi Dürer soron mintegy 133 méter hosszon, 2535 négyzetméternyi felületen a marást követően kétrétegű aszfaltburkolattal újul meg az útpálya. A kivitelezés ideje alatt több sáv egyidejű lezárására is sor kerül, így a torlódások elkerülése érdekében a csomópont elkerülését, alternatív útvonalak használatát javasolja a Budapest Közút Zrt. A felújítás nem érinti a BKK járatait - tették hozzá.

Az aszfaltozást követően mindkét irányba kerékpársávokat alakítanak ki. "A kerékpársávok nem csak a nagyfelületű aszfaltozással érintett Hermina út - Hungária körút közti szakaszon létesülnek, hanem felfestésre kerülnek egészen a Stefánia úti csomópontig. Így a tavalyi évben a Dürer park irodaház előtt létesült kerékpáros infrastruktúra folytatásaként a kerékpársávok kiépülnek egészen a Hungária körútig" - olvasható a Budapest Közút Zrt. közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 4. szerda
Rozália
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?