31 °C Budapest
Luxury honeymoon cruise. Vacations of wealth people. Young successful couple travel and adventure on private boat. Dreamy and idyllic seascape from above. Wanderlust journey

Így foglalhat bármelyik magyar fillérekért luxusnyaralást 2024-ben: még nem késő belevágni

2024. július 18. 16:04

Egyre népszerűbbek a luxusnyaralások, amelyek jelenthetnek különleges kilátással rendelkező szobákat vagy éppen olyan exkluzív célpontokat, mint New York City vagy az Amalfi-part. Ma már nem feltétlenül kell egy vagyont elkölteni egy ilyen élményényre:  figyeljük az ajánlatokat és előre megtervezzük utazásainkat, olyan szállásokat és élményeket foglalhatunk, amelyek máskülönben elérhetetleneknek tűnhetnének.

A turizmus és azon belül is a luxus utazások az egyik leggyorsabban növekvő szegmens ma a világon, globális piacának méretét 2023-ban 1,38 billió dollárra becsülték, és 2030-ig várhatóan 7,9%-kal fog növekedni. Az olyan kedvező tényezők, mint a növekvő politikai stabilitás, a nemhez, etnikai hovatartozáshoz, szexuális irányultsághoz és fajhoz való hozzáállás javulása, valamint az alkalmazkodóbb vízumszabályozás csak tovább növelik a piac méretét, ahogy "nagy nettóértékű egyének" számának emelkedése is, azaz a gazdagoké. 

Egyre népszerűbbek tehát a luxusnyaralások, ahogy erről már korábban is beszámoltunk, és ma már nem feltétlenül kerülnek egy vagyonba. Ha nyitott szemmel figyeljük az ajánlatokat, és megfelelően tervezünk, olyan szállásokat és élményeket foglalhatunk, amelyek máskülönben elérhetetlennek tűnhetnének.10 megfizethető luxushelyszínt gyűjtött össze a TravelAndLesiure, ami rendkívül jó ár-érték arányú.

Szállj meg egy francia kastélyban fillérekért

Bár egyes Airbnb-listák csak a nagyon gazdagoknak szólnak, és több tízezer dolláros kiadó házak is vannak, ugyanakkor találni pénztárcabarátabb gyöngyszemeket is. Van például 3 hálószobás, medencés kastély a kínálatban kevesebb, mint 100 dollárért egy éjszakára, ami 35 ezer forintnak felel meg.

Castelnou, located near Mt. Canigou and Cities of Thuir and Perpignan,  is listed as a Castelnou, located near Mt. Canigou and Cities of Thuir and Perpignan, is listed as a "Plus beau village de France" (one of the "Most beautiful villages in France").

Glamping: a luxuskemping

A "glamping" a "glamorous camping" (vagyis "ragyogó kempingezés") kifejezésből származik. Ez a kempingezés egy luxus változata, ahol a természet közelsége és a szabadtéri élmények ötvöződnek a modern kényelmi szolgáltatásokkal. A glamping során a hagyományos sátrak helyett gyakran kényelmes, jól felszerelt sátrakban, jurtákban, faházakban vagy más különleges szállásokon szállnak meg a vendégek. Ezek a szállások általában ágyakkal, elektromossággal, fürdőszobákkal és más kényelmi szolgáltatásokkal vannak ellátva, így a vendégek élvezhetik a természet közelségét anélkül, hogy lemondanának a modern luxusról és kényelemről.

A glamping  persze alapvetően nem olcsó, de találni már 100 dollár alatti lehetőségeket, akár a szomszédos Horvátországban is, de a világ számos pontján, Mexikótól a japán Awaji-szigeten át.

Párizs luxusban

Akár a 6. kerület híres turistalátványosságait szeretnénk meglátogatni, akár egy olyan trendi negyedben merülnénk el, mint a Marais, Párizs szinte minden szegletében talál megfizethető szállodát. A Fény városában tartózkodás még varázslatosabb, ha az ablakod előtt az Eiffel-toronyra nyílik álomszép kilátás. Az évszaktól függően vannak hotelek, ahol már 300 dollár, 100 ezer forint alatt találhatunk ilyen szobát, feltéve ha nem az olimpia alatt indulunk és időben foglalunk.

Hotel Room in parisHotel Room in paris

Zanzibár a másik oldalról

A turisták egyre gyakrabban keresik fel a tanzániai Zanzibár üdülőhelyeit, amely a nászutasok és más romantikus kiruccanások egyik legjobb célpontja. Bár nem lehet letagadni, ezek a tengerparti szállások nagyon drágák, ám tanzániai szárazföldön is lehet hasonló luxus tengerparti élményt szerezni sokkal kedvezőbb áron. Akár már 150 dollárért, 53 ezer forintért foglalhatunk szobát egy éjszakára 2 főnek, ráadásul a tengerparton, ahol élvezhetjük az Indiai-óceán hullámait, miközben a közeli városközpontot is megnézhetjük.

Ez most NYC legmenőbb kerülete

New Yorkot egyszer látni kell! De ahelyett, hogy egy kicsi, túlárazott manhattani szállodai szobába nyomorognál, inkább Brooklyn egyik nyüzsgő negyedében keress helyet, ahol kicsit több levegőhöz juthatsz, és az árak is elfogadhatóak. Ha központi elhelyezkedésre vágysz, már 200 dollárért, 70 ezer forintért találsz szobát egy éjszakára. Williamsburgben, amely tele van remek éttermekkel, trendi bárokkal és elegáns üzletekkel 150 dollár körül, azaz 53 ezer forintért.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 420 267 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 135 855 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, a Raiffeisen Banknál 6,69%; a MagNet Banknál 6,76%,  a K&H Banknál 6,86%, az Erste Banknál pedig 6,89%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A megunhatatlan Thaiföld

Válaszd a stresszmentes, mégis felejthetetlen délkelet-ázsiai kiruccanást Thaiföldön. Az ország híres turisztikai célpontjai közé tartoznak a fehér homokos tengerpartok, mint Phuket és Koh Samui, a történelmi templomok és romok, mint Ayutthaya és Sukhothai, valamint a nyüzsgő városi élet és éjszakai piacok Bangkokban. Thaiföld gasztronómiája világszerte elismert, olyan ikonikus ételekkel, mint a pad thai, a tom yum leves és a zöld curry. A Thaiföldre történő 10 napos nyaralás költsége Budapestről indulva több tényezőtől függ, például az utazás időpontjától, az igényelt kényelmi szinttől, a szállás típusától és az egyéb személyes preferenciáktól

Repülőjegy ára Kb. 180 ezer – 300 ezer forint oda-vissza, attól függően, hogy mikor foglalod és milyen légitársaságot választasz. Luxus hotelek ára. 50 ezer – 100 ezer forint/éjszaka.

Találd meg a la dolce vita élményét Amalfiban

Az Amalfi-part (Costiera Amalfitana) Olaszország egyik legszebb és legnépszerűbb tengerparti vidéke, amely a Nápolyi-öböl déli részén, a Sorrentói-félsziget déli oldalán található. Ez a festői tengerpart híres meredek szikláin épült városairól, csodálatos kilátásairól, valamint gazdag kulturális örökségéről. Nem kell egykori palazzókban megszállnia ahhoz, hogy kiélvezd az Amalfi-part bájos városait és lenyűgöző sziklás tájait. A luxus élményt keresők számára a magasabb kategóriás hotelek és üdülőhelyek kínálnak kiváló lehetőségeket, de érdemes előre foglalni, hogy akár 350 euróért, 136 ezer forintért  is megkapjunk egy szép szobát csodás kilátással.

Olcsó mexikói luxux: casita

A mexikói "casita" spanyolul kis házat vagy házikót jelent. Ezek a házak Mexikóban és az Egyesült Államok délnyugati részén gyakoriak, és különböző célokat szolgálhatnak. A casiták gyakran tradicionális mexikói építészeti stílusban épülnek, jellemzően agyagtéglából (adobe), fehérre meszelt falakkal, csempézett tetőkkel és színes kerámiával díszítve.Praktikusak és sokoldalúak, és különösen népszerűek olyan területeken, ahol a vendéglátás és a hagyományos építészet találkozik.

Nagyjából 175 dolláros, 68 ezer forintos éjszakánkénti kezdő árakkal egy olyan casitát foglalhatsz, ahonnan a saját medencédből hihetetlen kilátás nyílik a tengerpartra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 31. szombat
Erika, Bella
35. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?