Aerial view on a Trinity suburb - old historic centre, and Minsk city, Minsk, Belarus.

Fontos döntés született: már a magyarok is vízum nélkül utazhatnak ebbe az országba

MTI
2024. július 18. 12:45

"Békeszeretetből" vízummentességet vezet be Fehéroroszország 35 európai ország - közöttük Magyarország - állampolgárai számára 2024. július 21-től december 31-ig - közölte a fehérorosz külügyminisztérium, amelyet az RBK orosz hírportál idézett szerdán. 2022 óta a vízummentesség Litvánia, Lettország és Lengyelország állampolgárai számára van érvényben.

A harmincöt érintett ország Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észak-Macedónia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Liechtenstein, Luxemburg, Magyarország, Málta, Monaco, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, San Marino, Szlovákia, Szlovénia és a Vatikán.

A vízummentes be- és kilépés minden közúti és vasúti határátkelőnél érvényes. A vízum nélküli fehéroroszországi tartózkodás maximális időtartama 30 nap. "A Fehéroroszország területére a vízummentes rendszer keretében belépők az Oroszországi Föderáció kivételével folytathatják az átutazást harmadik országba, a repülőtéri határátkelőkön is" - közölte az Állami Határőrizeti Bizottság (határőrség) sajtószolgálata.

A külügyminisztérium adatai szerint személyi igazolvánnyal utazhatnak be Fehéroroszországba Azerbajdzsán, Albánia, Argentína, Brazília, Ecuador, az Egyesült Arab Emírségek, Georgia, Izrael, Kazahsztán, Katar, Kína, Kirgizisztán, Kuba, Moldova, Mongólia, Montenegró, Nicaragua, Oroszország, Örményország, Saint Kitts és Nevis, Szerbia, Tádzsikisztán, Törökország, Ukrajna, Üzbegisztán és Venezuela állampolgárai.

A határőrség július 15-én közölte, hogy 2024 eleje óta a vízummentesség keretében több mint 116 ezer, az EU tagállamaiban élő külföldi állampolgár utazott Fehéroroszországba. Többségük Litvániából, Lettországból és Lengyelországból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 31. szombat
Erika, Bella
35. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?