Budapest, 2023. október 21.Egy Gödöllõre induló HÉV-szerelvény áll az Örs Vezér tere HÉV végállomáson.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Kőkemény razzia indul Budapesten és vonzáskörzetében: rengeteg rendőr lendül akcióba, erre vadásznak

2024. július 15. 17:44

2024 első felében 49 bűncselekményt jelentettek a gödöllői HÉV vonalán, ami nem indokolja a vonal rossz megítélését a rendőrség szerint. A rendőrség és a MÁV fokozott ellenőrzéseket és intézkedéseket vezettek be, többek között civil ruhás ellenőrökkel és testkamerákkal. Bár az atrocitások száma nőtt, az utasforgalom folyamatosan emelkedik.

2024 első felében 49 bűncselekményt jelentettek be a gödöllői HÉV vonalán. Bár ezek az adatok nem támasztják alá a vonal bűnügyi fertőzöttségét, a rendőrség és a MÁV komoly intézkedéseket hozott. A rendőrség hétfő délután tartott háttérbeszélgetésén elhangzott, hogy Kerepest gyakran bűnügyileg fertőzött városnak állítják be, de a számok és szakmai vélemények ezt nem igazolják. A 24.hu korábban arról számolt be, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a H7-es és H8-as HÉV vonalán, ahol ittas és bódult emberek okoznak problémát - írja a 24.hu.

Gyuricza László kerepesi polgármester szerint sokan az ő településére járnak kábítószerért. Lauda Zoltán rendőr dandártábornok elmondta, hogy bár történnek bűncselekmények, ezek száma nem indokolja a vonal rossz megítélését. Az év első felében 49 bejelentést kaptak, amelyek közül 20 esetben indult büntetőeljárás, főleg lopások miatt.

Az elmúlt hetekben több mint 40 szerelvényen civil ruhás rendőrök végeztek ellenőrzéseket. Négy személyt kábítószer-fogyasztás miatt állítottak elő, de két esetben csak nyugtatót fogyasztottak. A legkritikusabb településrészeken is fokozott ellenőrzések zajlottak.

Kistarcsán március végén másfél kilogramm kábítószert foglaltak le két személytől, és zároltak tőlük 200 millió forintot. Egy másik ügyben tíz kilogramm pszichoaktív anyagot találtak és lefoglaltak tőlük 700 millió forintot. A lefoglalt anyag feketepiaci értéke összesen 15–20 millió forint között van.

Lauda Zoltán elmondta, hogy több konkrét cím is érintett volt az eljárásokban, de nem találtak kábítószert vagy pszichotróp anyagot. Kiemelte, hogy minden erővel azon vannak, hogy megelőzzék a szabálysértéseket és bűncselekményeket.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nagy Gábor, a MÁV-HÉV vezérigazgatója szerint egyre több tudatmódosító szer hatása alatt álló személy utazik a HÉV-vel. Az utaspanaszok alapján ezeket az eseteket jellemzően ugyanazon néhány személy jelzi feléjük. A munkatársakat érő atrocitások száma nőtt ugyan, de eddig személyi sérülés nem történt.

2024-ben eddig 1634 alkalommal intézkedtek a rendészek csak a gödöllői vonalon. A MÁV több döntést is hozott ennek kezelésére: növelték a rendészeti létszámot és testkamerákat szereztek be. Mobil védelmi csoportot is felállítottak gyors reagálásra. A HÉV-állomásokat nagy számú kamerával látták el az elmúlt években. Nagy Gábor rámutatott arra is, hogy bár fontolóra vették a szerelvények bekamerázását is, ez hosszabb távú beruházást igényelne.

A vezérigazgató hozzátette: nincs érdemi visszaesés az utasforgalomban a bűncselekmények miatt; sőt folyamatos növekedést tapasztalnak a koronavírus-járvány vége óta.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 20. kedd
István
34. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. augusztus 20. 21:10
Pénzcentrum  |  2024. augusztus 20. 19:35