Balaton lake, Hungary

Hiába minden: tovább apad a Balaton vize, itt a legmelegebb ma a vízhőmérséklet

2024. július 15. 07:33

A hétvégén, néhány nap stagnálás után újra egy centivel csökkent a tó vízszintje - írja az Infostart. Vasárnap 116 centi volt a Balaton áltagvízszintje, ez egy centis apadás az előző 4 naphoz képest. Két hete még 122 centit mértek - írják.

A tó Siófokál már 27 fokos, az Időkép gyűjtése alapján pedig a legfrissebb adatok szerint Balatonfenyvesnél 26,8 °C, Balatonkenesén 26,4 °C, Révfülöpön 27,8 °C, és Tihanynál 28,2 °C. A Lupa-tó 29,1 °C-os, a Velencei-tó pedig 31,1 °C. A Fertő tónál vasárnap reggel 26,2 fokot mutatott hivatalos vízhőmérő.

Időjárás a Balatonnál

A gyenge-mérsékelt (5-20 km/h) északnyugati, északi szelet a Balatonnál többfelé élénk (25-30 km/h) széllökések kísérik. A Balaton nyugati részén helyenként az élénk (25-35 km/h) alappal fújó északi szél többször meg is erősödik (40-45 km/h). Kora délelőttre megszűnnek az erős, illetve elmaradoznak az élénk széllökések, a délelőtt folyamán pedig legyengül (3-15 km/h) és változó irányúvá válik a légmozgás. A szél esetleges zápor környezetében megerősödhet (40-50 km/h), zivatarral akár viharossá is fokozódhat (60-70 km/h).
Reggeltől csökken a felhőzet és napközben túlnyomóan napos idő várható időszakosan megnövekvő fátyol-, illetve gomolyfelhőzettel. Kisebb valószínűséggel egy-egy zápor vagy zivatar kialakulhat - írja a HungaroMet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 33-34 fok körül alakul, késő este 25 fok várható. A nyugati és keleti medencében elsőfokú viharjelzés van érvényben.

A Tisza-tónál a gyenge-mérsékelt (5-20 km/h) eleinte északnyugati, majd napközben többnyire északkeleti irányú szél időnként kissé megélénkülhet (~25 km/h). Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés (40-60 km/h) előfordulhat. Reggel, délelőtt még többször erősen felhős lesz az ég és zápor, zivatar előfordulhat. Délutánra csökken a felhőzet, a fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett már hosszabb napos időszakokra van kilátás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 35 fok körül várható. Késő este 26 fok valószínű.
 

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 676 013 millió forintot igényelnél 84 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 47 769 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 47 901 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 19. hétfő
Huba
34. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?