Hétfő reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. július 15.)

Hétfő reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. július 15.)

2024. július 15. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, a nagy boltláncok akcióiról vagy éppen a lottószámokról? Nem tudod eldönteni, hogy melegen öltözz, vagy lengén? Vagy csak a forint aktuális árfolyamára vagy kíváncsi? A Pénzcentrumon most minden fontos információt elolvashatsz egy helyen! 2024. július 15., hétfő.

Névnap

Henrik, Roland

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 392.41 Ft
CHF: 402.21 Ft
GBP: 467.41 Ft
USD: 360.13 Ft

Hatoslottó

A sorsolás dátuma: 2024. július 14.
A Hatoslottó nyerőszámai a 28. héten emelkedő számsorrendben a következők:
10, 18, 23, 35, 36, 42

Ezen a héten nem volt telitalálat.
6-os találat: 0 db
5+1 találat: 0 db
5-ös találat: 29 db
4-es találat: 1431 db
3-as találat: 24705 db

Befektetés, tőzsde

OTP: 18240 Ft
MOL: 2836 Ft
RICHTER: 9690 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2024.07.16: A sok napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti, déli szél lassanként északira, északnyugatira fordul, és több helyen megélénkül. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban általában 20 és 26 fok között várható, a belvárosokban és vízpartokon lesz a melegebb, a hidegre hajlamos helyeken viszont ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak. Délutánra többnyire 35, 41 fok közé melegszik fel a levegő, tetőzik a forróság.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2024.07.17: A sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk elszórtan záporral, zivatarral. Legkisebb eséllyel az Alpokalján fordulhat elő csapadék. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északias irányú szél, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet általában 20, 26 fok között várható, a belvárosokban és vízpartokon lesz a melegebb az éjszaka, a hidegre hajlamos helyeken viszont ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 39 fok között várható, nyugaton az alacsonyabb, délkelet felé haladva pedig a magasabb értékekkel.

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

A forgalmasabb csomópontokban az intenzív besugárzás hatására délután az ózon, illetve este a nitrogén-oxid koncentrációja az egészségügyi határérték fölé emelkedhet. (2024.07.15. hétfő éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Térségünkben kettős fronthatás érvényesül, de most inkább a hőség gyakorol ránk tartós stresszt. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal. Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet. (2024.07.14)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 18. vasárnap
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?