35 °C Budapest
Budapest, 2024. július 13.Fürdõzõ a hõségben a margitszigeti Palatinus strandon 2024. július 13-án.MTI/Balogh Zoltán

Rettenet, amit a jövő heti időjárás tartogat: kemény zivatarok között fog megfőni Magyarország

MTI
2024. július 14. 20:02

A következő héten változatos időjárásra számíthatunk, amely a napsütéstől a záporokig és zivatarokig terjed majd. A HungaroMet előrejelzése szerint a hőmérséklet jelentős ingadozásokat mutat, a hét elején pedig különösen magas hőmérsékletekre készülhetünk. Az előrejelzés részletei szerint a hét közepén és végén is számíthatunk zivatarokra, erős széllökésekkel.

A jövő héten napos, meleg idő várható, néhol zivatarokkal, a hőség a hét elején tetőzik - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, helyenként záporral, zivatarral, amelyeket erős vagy viharos széllökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-39 Celsius-fok között alakul.

Kedden a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan záporokkal, zivatarokkal. A szél délkeletről északira fordul, és több helyen megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 20-26, délután 35-41 Celsius-fok között alakul, a hőség tetőzik.

Szerdán a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Az északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharos lehet. A hőmérséklet hajnalban 20-26, délután 31-39 Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön napos időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel, helyenként záporokkal, zivatarokkal. Az északkeleti szél időnként megélénkül, zivatarok esetén viharos lehet. A hőmérséklet hajnalban 17-25, délután 31-38 Celsius-fok között várható.

Pénteken is sok napsütés valószínű fátyol- és gomolyfelhőkkel, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Az északkeleti szél többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében viharossá válhat. A hőmérséklet hajnalban 17-25, délután 30-36 Celsius-fok között alakul.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 420 267 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 135 855 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, a Raiffeisen Banknál 6,69%; a MagNet Banknál 6,76%,  a K&H Banknál 6,86%, az Erste Banknál pedig 6,89%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Szombaton napos idő lesz kevés fátyol- és gomolyfelhővel, néhol záporokkal, zivatarokkal. Az északkeleti szél helyenként megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 15-23, délután 30-36 Celsius-fok között várható.

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Az északi szél egyre többfelé élénkülhet meg. A hőmérséklet hajnalban 13-23, délután 30-36 Celsius-fok között alakul.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 16. péntek
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?