27 °C Budapest
Mozgó villamosok a Margit hídon, Budapest

Többhetes leállás a pesti tömegközlekedésben: forgalmas járatokat érint, sokan nem fognak örülni

MTI
2024. július 13. 12:00

Július 13-tól három héten át pályakarbantartást végeznek a 4-es és 6-os villamos vonalán.

Július 13-tól három héten át pályakarbantartást végeznek a 4-es és 6-os vonalán a Blaha Lujza tér, a Podmaniczky utca és a Margit híd térségében, ezért változik a nagykörúti villamosok közlekedése - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Azt írták, a munkálatok első ütemében - július 13-tól, szombattól július 20., szombat hajnalig - pótlóbusz közlekedik az Oktogon és a Harminckettesek tere között: a Nyugati pályaudvar és a Corvin-negyed között utazóknak az M3-as metrót, a Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös HÉV-en utazóknak a belváros elérésére az M2-es metrót, Óbuda irányából pedig a 19-es és a 41-es villamosokat ajánlják az M2-es metróra való átszállással.

Július 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap a villamosok csak a dél-budai végállomásuk és a Harminckettesek tere között közlekednek, a Széll Kálmán tér és a Harminckettesek tere között pótlóbusz jár.

Július 22-től, hétfőtől augusztus 4-ig, vasárnapig a 4-es, 6-os villamos vonalán további pályakarbantartási munkálatok is zajlanak, az időszak forgalmi rendjéről a BKK később ad tájékoztatást.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A július 12-ről 13-ra, péntekről szombatra virradó éjszakától az augusztus 4-ről 5-re, vasárnapról hétfőre virradó éjszakáig minden éjjel a 6-os villamos helyett a vonal teljes hosszán 6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik; a 931-es autóbusz Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg.

Az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást ajánlja a BKK.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 9. péntek
Emõd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?