29 °C Budapest
Heat wave. Heat stroke. Person cooling off due to heat wave by drinking bottled water to avoid dehydration due to high temperatures in summer. Concept of heat wave and climate change

Durvul a hőség, de a szerdai 39 fok csak a kezdet: brutális, ami a hét második felében Magyarországra vár

2024. július 10. 07:23

Szerdán is marad a kemény hőség, a déli országrészben másodfokú figyelmeztetés van érvényben a meleg miatt. Aztán a riasztás fokozatosan kiterjed az ország legnagyobb részére, pénteken már csak 3 megye maradt ki a figyelmeztetésből.

Szerdán tovább fokozódik a felmelegedés, az ország déli harmadán, felén nagy területen 29 fok felett, míg másutt 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Délelőtt a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Délutántól, kora estétől helyenként egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A délkeleti, keleti irányú szél többnyire mérsékelt marad, zivatarok környezetében azonban erős, viharos lökések is lehetnek - írja előrejelzésében a HungaroMet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 39 fok között alakul. Baranya vármegyére, Békés vármegyére, Tolna vármegyére, Somogy vármegyére és Csongrád-Csanád vármegyére a legmagasabb, harmadfokú, piros figyelmeztetést adták ki a hőség miatt.

Késő estére 24 és 31 fok közé csökken a hőmérséklet. Főként az ország északnyugati kétharmadán lehetnek felhősebb körzetek, másutt derült vagy gyengén felhős lesz a ég. Főként az éjszaka első felében lehetnek további lokális záporok, zivatarok. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul.

Csütörtökre már 8 megyén kívül mindenhol érvényben lesz a vörös kód a hőség miatt:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pénteken már csak három megye, Nográd, Vas és Zala marad ki vörös figyelmeztetésből:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 26. péntek
Anna, Anikó
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem