13 °C Budapest
This picture was taken while waiting for the flight in the Budapests airport called Budapest Ferenc Liszt International Airport. The code of the airport is BUD. The airport is quite nice and modern and had ample capacity to accommodate many passengers and flights. In the airport there are many nice places to eat and drink. This picture was taken in the food court area.

Újabb rekordok dőltek meg Ferihegyen: így kár is csodálkozni, hogy ennyi a késés

2024. július 8. 21:00

Másfél milliónál több utas és 25 ezer tonna áru fordult meg júniusban Ferihegyen - számolt be az Airportal.hu. Az év első felében összesen 7 millió 887 ezer utas fordult meg Ferihegyen. Ez a szám a 2019-es azonos időszakhoz képest 6,9 százalékkal magasabb, míg a tavalyi évhez viszonyítva 18 százalékos növekedést mutat.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma újabb rekordokat döntött meg idén júniusban. A Budapest Airport adatai szerint a hónap során összesen 1 557 130 utast regisztráltak, ami a járvány előtti, 2019-es rekordév hatodik havi adatához képest 5,5 százalékos növekedést jelent. Tavalyhoz viszonyítva az emelkedés még jelentősebb, elérte a 16,4 százalékot.

A cargo üzletág is kiemelkedően teljesített júniusban. A repülőtér légiáru-forgalma ebben a hónapban elérte a 25 001 tonnát, ami az előző év azonos időszakához képest jelentős, 57,6 százalékos növekedést jelent. Ezzel sikerült túlszárnyalni az eddigi abszolút rekordot is: márciusban ugyanis "csupán" 23 720 tonna árut kezeltek.

Az első félévben összesen 133 747 tonna árut szállítottak át a budapesti repülőtéren keresztül. Ez az adat szintén figyelemre méltó növekedést mutat: tavalyhoz képest ezúttal 46,2 százalékkal több árut kezeltek.

Az elmúlt tizenkét hónap (2023. július – 2024. június) gördülő adatai alapján a kezelt árumennyiség tovább nőtt és elérte a lenyűgöző 243 601 tonnát. Az üzemeltető közlése szerint ezekbe az adatokba beleszámolják a légitársaságok számára dedikált közúti fuvarozással (ún. légi kamionokkal) szállított áru mennyiségét is.

A repülőtéri forgalom további részletei szerint múlt hónapban összesen 11 287 le- és felszállást regisztráltak Ferihegyen. Ez az adat tavaly júniushoz képest egy jelentős, mintegy 14 százalékos növekedést mutatott, míg a járvány előtti időszakhoz viszonyítva is enyhe emelkedés tapasztalható: ezúttal két százalékkal több gépmozgás történt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az idei év első felében összesen már 58 063 gépmozgást jegyeztek fel Budapesten, ami tavalyhoz képest ismételten egy figyelemre méltó növekedést jelent: ezúttal ez az adat is meghaladta a tavalyi értéket, mégpedig pontosan 16,1 százalékkal.

Ismeretes továbbá, hogy tavaly (2023-ban) az utasforgalom meghaladta a korábbi évi adatokat: akkor összesen több mint 14,7 millió utast regisztráltak Ferihegyen. A légiáru mennyisége pedig elérte a lenyűgözőnek számító 201 306 tonnát. Az utasforgalom ugyanakkor még mindig elmaradt valamelyest – pontosan kilenc egész egy tized százalékkal – a rekordévnek számító 2019-től.

A Budapest Airport üzemeltetője optimistán tekint előre: arra számítanak ugyanis, hogy idén (2024-ben) az utasok száma meghaladja majd a járvány előtt regisztrált csúcsértéket is; várakozásaik szerint akár több mint 16,2 millió utast fogadhatnak ebben az évben - írta a lap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 6. vasárnap
Brúnó, Renáta
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. október 6. 16:09