unhappy young housewife in the modern living room in sunny hot summer day enjoying freshness in the front of fan suffering from summer heat.

Eddig lehetett élvezni a kellemes időjárást: újabb hőhullám tarolja le az országot

2024. július 4. 10:59

A mai napra kellemes időjárás várható, de a hétvégére első és másodfokú riasztást is kiadtak a magas hőmérsékletre. Érdemes ezzel már most számolni, hogy mindenki így tervezze a hétvégét. 

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Egy-egy kisebb zápor főként keleten és elvétve nyugaton alakulhat ki. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati, nyugati szél. Délután 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a túlnyomóan napos időben legfeljebb elvétve alakulhat ki kisebb futó zápor. Többfelé élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Reggelre még sokfelé felfrissül a levegő, a minimumok 10 és 17 fok között alakulnak. Délutánra 26 és 32 fok közé melegszik a levegő.

Forrás: IdőképForrás: Időkép

Szombaton sok napsütésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Sokfelé élénk, erős, északnyugaton néhol viharos lesz a déli-délkeleti szél. Visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Szombatra is elrendeltek elsőfokú hőségriadót, így mindenkinek érdemes figyelni a napsugárzás mellett arra is, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszon és figyeljen teste jelzéseire, ha rosszul lenne. 

Dark clouds on the skyForrás Hungaromet

Vasárnap és hétfőn alapvetően napos időre van kilátás, egy-egy futó zápor, zivatar csak elvétve fordulhat elő. Vasárnap többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél, majd hétfőn az északnyugatira forduló szél lehet élénk, néhol erős. Délutánonként 32-38 fokot mutathatnak a hőmérők. Vasárnapra már az elsőfokú melegriadó mellett a déli vármegyékben másodfakú készültségre lehet számítani. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 7. vasárnap
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 6. 19:22
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem