25 °C Budapest
Gyönyörű panoráma a tájra, tóval és kék éggel, fehér felhőkkel. Napsütéses nap, emberek pihennek, strandon csónakáznak és pedálos csónakokkal. Sóstó (Sosto) Nyíregyháza, Magyarország

7+1 hazai strand, ami talán jobb is, mint a Balaton: van, ahol belépőt sem szednek, nincsenek tömegek

2024. június 27. 16:00

Számos ok szól amellett, hogy a belföldi turisták kipróbálják Magyarország kevésbé frekventált helyein található, vidéki strandjait is. A Balatonon túl is van élet, ezen összeállításunkban szereplő helyszínek mellett pedig számos érv szól - a változatos természeti környezet és legkülönfélébb kulturális lehetőség ezek közül csak néhány. Ráadásul ezekkel az alternatívákkal az utazás és a szállás költségeit is beleszámítva, komoly tízezreket spórolhat az utazó.

Ahogy beköszönt a nyár, sokan keresik az ideális strandolási helyszíneket. A Balaton népszerűsége vitathatatlan, ám nem feltétlenül a leggazdaságosabb megoldás, ráadásul a rutinos belföldi utazók már jól ismerik Magyarországnak viszont számos más vidéki helyszíne is kitűnő strandolási lehetőségeket kínál.

A Pénzcentrum ebben az összeállításban nyolc olyan strandhelyszínt szedett össze, amelyek talán olcsóbbak és kevésbé zsúfoltak, ám a Balatonhoz hasonló, vagy talán még annál is jobb élményt nyújtanak.

1. Arlói-tó

Borsod Abaúj Zemplén megye egyik gyöngyszeme az Arlói-tó, amely a Suvadás ligetben található. A földcsuszamlás révén keletkezett tó Európában ritkaságnak számít. Nyugodt, csendes környezetben várja a látogatókat kempinggel és stranddal. A festői óbükki tájat sokan kis-erdélynek nevezik, nem véletlenül. A táj, és maga a tó is megszólalásig hasonlít az erdélyi panorámára.

2. Sóstógyógyfürdő, Nyíregyháza

A Sóstói tó déli partján helyezkedik el a Nyíregyházi Tófürdő, amely 2000 m²-es parkosított területen helyezkedik el. Külön érdekesség, hogy a látogatók akár kisvasúttal is megközelíthetik a gyönyörű helyszínt.  A gyerekek számára csúszda és vízi gomba is rendelkezésre áll, emellett bónusz, hogy a tavon csónakázni is lehet, ami nagyszerű családi program. A belépőjegy nem olcsó, ám a szomszédos állatparkba a kisgyermekeknek 300, a skanzenbe pedig ingyenes a belépés

3. Fényes Strandfürdő - Tata

Tatán, a vizek városában található ez a strand, ahol állandó úszómesteri felügyelet biztosítja a gyermekek biztonságot. A forrástó mellett a tó környékén sportolási és egyéb kikapcsolódási lehetőségek várják a vendégeket. A strandolást kiválóan össze lehet kötni egy kirándulással a helyi tanösvényen, ahová a belépőt szintén a strandon lehet megvásárolni. A fürdőbe a felnőtteknek szóló jegy 3000, a diák és a nyugdíjas belépő 2000 Ft.

4. Pázsit-tó

A Szentendrei-szigeten megbúvó Pázsit-tó eldugott és csendes helyszínt kínál a strandolni vágyóknak. A strand területe rendezett, a víz pedig kristálytiszta. A felnőtteknek focizni és röplabdázni is van lehetősége, a legkisebbeket játszótér várja. A belépőjegy ára kedvező, már 1000 Ft körüli áron megvásárolható, ráadásul diákkedvezmények is vannak. A helyi vendéglőben olcsó a sör, és már 2000 Ft-ért lehet vásárolni egy kétfogásos menüt.

5. Orfű

Orfű egy kis falucska Baranyában, amely híres a mesterséges tavairól. A nyári szezonban naponta több ezer látogató érkezik ide, így nem feltétlenül ez a legmeghittebb helyszín kiscsaládosoknak. Baráti társaságok azonban okos időpontválasztással összeköthetik a strandolást az orfűi fesztivállal, a környék pedig remek kirándulólehetőségeket is kínál. A csónakázási lehetőségek ezen a helyszínen is adottak.

6. Szálkai-tó

Pécs és Szekszárd közelében, Szálka mellett található a Szálkai-tó, amelyet a terület leghosszabb völgyének elzárásával hoztak létre. A tavat dombok, völgyek és erdők veszik körül, tökéletes helyszínt kínálva a természet szerelmeseinek. A környék remek borairól is híres, augusztusban pedig rendszeresen egy amatőr triatlonversenynek ad otthont.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

7. Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, Aqua Centrum

A Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő kapui már több mint 20 állnak nyitva a látogatók előtt. A park területén számos medence található, köztük több gyógyvizes is. Nyáron csúszdapark is rendelkezésére áll az önfeledt szórakozásra vágyó gyermekeknek (és felnőtteknek), ráadásul a strandfürdő SZÉP Kártyát is elfogad.

8. Szelidi-tó

A Szelidi-tó a Kiskunság legkedveltebb kiránduló- és üdülőhelye – tavasztól őszig egészen biztosan.

A tó homokos strandja, szállodája, kempingjei, magánüdülői, vendéglői, szabadtéri színpada nyugodt kikapcsolódást és mozgalmasabb szórakozást is kínálnak az idelátogató vendégeknek.
Szelidi-tó 5 km hosszú, 150-200 m széles, 3-4 m mély, vízfelülete megközelítőleg 80 ha., ezzel hazánk ötödik legnagyobb tava. A tó déli partján nyugalomba jutott futóhomok területein kellemes strandok kerületek kialakításra.

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 29. 19:18
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem