24 °C Budapest
Regensburg, 2024. június 4.Kilépett medrébõl a Duna a bajorországi Bad Abbach településnél 2024. június 4-én. Az elmúlt napok heves esõzései miatt Németország déli részének számos települését árvíz sújtja. Regensburgban rendkívüli állapotot hirdettek a közel hatméteres vízállás miatt.MTI/EPA/Szilágyi Anna

Rendkívüli hírt közölt a Vízügy az áradó Dunáról: kettős tetőzéssel rohan az ár Budapest felé

2024. június 8. 14:16

Magyarország folyóin 826 kilométeren folyik az árvízvédekezés, a Duna Budapestnél éri el tetőpontját, miközben a német és osztrák részekből érkező előrejelzések szerint a lassú apadás várható, amit a hétvégi csapadék sem befolyásol jelentősen - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Magyarországon jelenleg 826 kilométer hosszan folyik árvízvédekezés a folyókon. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szombaton délben közölte, hogy a Duna Budapestnél az alsó rakpart szintjén vagy annál kissé magasabban tetőzik ezekben az órákban.

A közlemény szerint a Duna német és osztrák részein pénteken nem esett jelentős mennyiségű eső. A legújabb előrejelzések szerint vasárnaptól várható csapadékosabb idő, de ez nem befolyásolja jelentősen a jelenlegi árhullám levonulását. A német, osztrák és szlovák mérések alapján a Dunán nagyon lassú apadást jeleznek.

A nagybajcsi kettős tetőzés után a Duna a felső, szigetközi szakaszon vártnál lassabban kezdett apadni. Budapesten szombaton várható a tetőzés, míg az ország többi részén első fokú árvízvédelmi készültséghez közeli vízállásokra lehet számítani. A főváros feletti területeken lassú apadás miatt hosszan tartó első fokú vízállások maradhatnak.

Gönyű térségében zajlik az árvízi védekezés, amelyet 317 dunai és tiszai vízügyes szakember végez együttműködve, nap 24 órájában. Az árhullám hosszan tartó volta miatt kiemelt figyelmet kell fordítani az árvízvédelmi töltéseken előforduló esetleges problémákra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az OVF hangsúlyozza, hogy az árvízi apadás során is fontos a képzett vízügyesek jelenléte, mivel egy ilyen hosszan tartó tetőzés során a gátak átnedvesedhetnek. A vízügyi szakemberek továbbra is elkötelezetten dolgoznak az érintett területeken - így a Rába, Mura, Dráva és Tarna folyók mentén - az árvízi védekező munkálatokon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 4. csütörtök
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm