Its raining heavily, wearing an umbrella during the rainy season

Kiadták a riasztást az országra! Bármikor lecsaphat a zuhé, ne tervezzen senki kinti programot

2024. június 7. 17:25

Elsőfokú riasztást adtak ki az egész országra, bármikor lecsaphat e a vihar, jobb ha nem tervezünk kültéri programot estére.

Pénteken igazi nyári időben lesz részünk, a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg. Kezdetben helyenként, délután és este többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok néhol felhőszakadás és jégeső kíséretében- íja az Időkép. 

Helyenként északon, északkeleten és északnyugaton élénk lesz a nyugati-északnyugati szél, záporok, zivatarok környezetében pedig erős, viharos széllökések kell számítani. Délután 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal lehűl a levegő. A HungaroMet estére elsőfukú risztást adott ki az egész ország területére, tehát zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. 

Kép forrása: HungaroMet

Mire számíthatunk hétvégén?

Szombaton a nap első felében sok napsütésre van kilátás, és csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor. Délután viszont a Dunántúlon, majd a középső országrészben is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a tájakon elszórtan záporok, zivatarok kialakulhatnak. Helyenként élénk lesz a szél, záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre kell készülni. A csúcshőmérséklet 27 és 34 fok között alakul. A HungaroMet előrejelzése szerint Heves, BAZ, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyéken kívül mindenhol várható eső, zivatar, de akár még jégeső is. 

Kép forrása: HungaroMet

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Vasárnap a napsütést időnként felhők zavarják meg, és több tájegységünkön kialakulhatnak átmeneti jelleggel záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a légmozgás, zivatarokat erős, viharos széllökések kísérhetnek. Délutánra 27 és 33 fok közé melegszik a levegő. A HungaroMet előrejelzése szerint vasárnap az egész országban eső várható, minden vármegyére elsőfokú risztást adtak ki.

Egy hidegfront miatt hétfőn és kedden a napos időszakok mellett többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, helyenként felhőszakadásra és jégesőre. Az ország nagy részén szeles időben lesz részünk. Hétfőn 24 és 33, kedden 21 és 27 fok között alakulhatnak a maximumok.

Árvízre készülnek

A záporok és zivatarok felfokozódása a természetes folyóink vízszintjének növekedésével jár együtt. Ahogy azt a Pénzcentrum is megírta a főváros már gőz erővel készül az árvíz időszakra, a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a kialakuló helyzetről, valamint a rakparton parkoló autók elszállításáról is gondoskodnak

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17