Pouring rain, meadow scattered with hail, damaged roses in flower pots. Italy during a strong summer storm.

Kiadták az újabb riasztást: hatalmas jégeső csaphat le az országra

2024. május 31. 09:03

Az ország egész területére sárga, azaz elsőfokú riasztást adtak ki, míg az ország délnyugati részére narancssárga jelzést jeleznek a meterológusok. Bármikor lecsaphat ránk az eső, vagy akár jégeső. 

Pénteken mozgalmasabb időnk lesz, több hullámban érkezik majd a csapadék, intenzív záporok, zivatarok kíséretében. A hevesebb zivatarokat akár nagyobb méretű jégeső, kiadós felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetik. A déli-délkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül, helyenként megerősödik.

Napközben a legmagasabb hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz. Az ország egész területére sárga, azaz elsőfokú riasztást adtak ki, míg az ország délnyugati részére Baranya és Somogy vármegyére másodfokú risztást jeleztek, tehát hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is. 

Kép forrása: HungaroMet

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben nyugat, délnyugat felől egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás és jégeső is. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz a délnyugati, nyugati szél. A legmelegebb órákban 21-30 fokot mutathatnak a hőmérők, keleten-délkeleten számíthatunk a legmelegebbre.

Vasárnap már több napsütésre számíthatunk, északon lehetnek felhősebb területek és csak elszórtan alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk, északon, északkeleten erős lesz a nyugatias szél. Délutánra 23 és 30 fok közé melegszik a levegő.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Hétfőn és kedden ismét többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, illetve felhőszakadással, jégesővel és viharos széllökésekkel kísért heves viharokra is számítani kell. Hétfőn 22 és 29, kedden 20 és 27 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?