13 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.09.01)

2019. szeptember 1. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.09.01).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most vasárnap (2019.09.01).

36 órás előrejelzés

Vasárnap marad a meleg, nyári idő sok napsütéssel, legfeljebb a Dunántúlon és a főváros környékén lehet kisebb zápor, zivatar. Kezdetben délen, délkeleten, majd délután a Dunántúl északi felén élénk lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Hétfőn hazánk nagy részén még több órára kisüt a nap, nyugaton, északnyugaton viszont egy hidegfront hatására már több lesz a felhő és itt záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de egy-egy zápor az Északi-középhegység területén sem zárható ki. A Dunántúlon egyre nagyobb területen északira-északnyugatira fordul, és megerősödik, olykor viharossá is fokozódik a szél. Hajnalban 13-20, napközben északnyugaton 25-28, máshol még 29-35 fokot mérhetünk.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Vasárnap még a napsütés lesz főszerepben, leginkább napszemüvegre lesz szükség vezetés közben. Kisebb, átmenetileg vizes utakat eredményező zápor, zivatar legfeljebb helyenként a Dunántúlon és a főváros környékén alakulhat ki. Ezek környezetében erős széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását. A légmozgás a zivatarok területét leszámítva kezdetben délen, délkeleten, délután pedig északnyugaton lehet élénk. A meleg időben tompulhatnak reflexeink, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Orvosmeteorológiai jelentés

Vasárnap is marad a hőség, tovább fokozódik a szervezetünket érő terhelés, fejfájás, migrén, kialvatlanság és keringési panaszok jelentkezhetnek. Nehéz nap vár a szívbetegekre és a vérnyomás-problémákkal élőkre, ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A záporral, zivatarral érintett tájakon az asztmatikus panaszok felerősödhetnek. 11 és 15 óra között erős lesz az UV-sugárzás, gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk legalább napi 3 liter cukor- és alkoholmentes folyadékot, valamint táplálékunk álljon könnyű ételekből, szezonális zöldségből, gyümölcsökből!

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?