0 °C Budapest

Ez most a legjobb 105 étterem Magyarországon

2015. május 31. 13:01

A különleges családi alkalmakat érdemes lehet egy jó étteremben megünnepelni. Mi mutatjuk a listát, az árakról viszont mindenki előre érdeklődjön!

Hamarosan itt a június, jönnek az iskolai évzárók, ballagások, majd megkezdődik az idei esküvői szezon is. Habár a magyar családok jellemzően nem luxusétteremben töltik szabadidejüket, azonban az ilyen különleges alkalmakat érdemes lehet egy jobb étteremben megünnepelni.

Ebben nyújthat segítséget a Gault&Millau 2015-ös magyar étteremkalauza, ami ugyan tavaly év végén jelent meg, de talán sokan lemaradtak róla. Sorrendben mutatjuk a legjobb 105 magyar éttermet:

Idén az éttermek mellett a legjobbnak tartott szakmai teljesítményeket is díjazták. Az anonim szakértők értékelése alapján:

  • Az év konyhafőnöke 2015-ben Ádám Csaba (Olimpia étterem);
  • Az év borászata a tokaji Bott Pince;
  • Az év étterme a Borkonyha (konyhafőnök: Sárközi Ákos).

Érdekesség, hogy bár a tavalyiban benne voltak, az idei étteremkalauz top 100-as listájára olyan nevek nem fértek fel, mint például a:

Sparhelt bistro; Prime; Villa Medici; Almárium; Araz; Bruno&Bruno; Déryné; Istvándy Pincészet; Két Szerecsen; Kispiac; Krízia; Le Bourbon; Őskaján; Söptei; Trattoria Toscana; Zsolnay; Aranyszarvas; Cyrano; Gundel; Schieszl; TG Italiano; Borssó; Café 57; Duna Garden; Kiosk; Salaam Bombay; Zeller; Zsálya; Cafe Bouchon; Dunapark; Balzac 35; Búsuló Juhász; Da Mario; Halászbástya; Mezzo; Cafe Kör.

Na persze mielőtt valaki arra adná a fejét, hogy beül valamelyik csúcsétterembe, mindenképp érdeklődjön az árakról. A Pénzcentrumnak például az Év Éttermében, vagyis a ZONA-ban 36 600 forintért sikerült két fős főétkezést rendelnie - na persze csak képzeletben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Gault&Millau Magyarország étterem és borkalauz célja,

hogy a független értékelés fair versenyt tegyen lehetővé, tükröt tartson a magyar éttermi világnak. További célja az, hogy a jó éttermek támogatást, reklámot kapjanak, és az Európa-szerte használt 20 pontos rendszer révén lehetséges legyen a nemzetközi összehasonlítás a szakma és a közönség számára - írja honlapján az étteremkalauz.

 

NEKED AJÁNLJUK
Temérdek magyar él óriási tévhitben: azt hiszik, olcsón vásárolnak, pedig így sokkal jobban megérné

"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.

Megelégelték a fővárost, a Mátrába költöztek: lesajnált csodakertet próbál megmenteni a fiatal pár

Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?

Három kiló ruháért másik három kilót kapsz - így forgasd fel a ruhatáradat! (x)

Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2025. április 7. hétfő
Herman
15. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Green Transition & ESG 2025
A Green Transition & ESG egy gyakorlatorientált konferencia
AI in Business 2025
Az AI-boom még nemhogy nem csengett le, hanem még csak most jön a java
Biztosítás 2025
A magyar biztosítási piac újabb kihívásokkal és lehetőségekkel néz szembe 2025-ben
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. december 9. 10:33