Míg az elmúlt évtizedekben inkább csak ősszel tartottak szüreti mulatságokat, felvonulásokat Magyarországon, ma már kora tavasztól késő őszig rendeznek különféle borfesztiválokat szerte az országban -írja a Népszava.
A lapnak több borász is hangsúlyozta, a borutak, a borkóstolók nem a lerészegedésről, hanem éppen ellenkezőleg, a kultúrált borfogyasztásról, a bor kultúrájáról szólnak. Egyre több pincészet szervez borakadémiát is, amelyen az érdeklődők elsajátíthatják a borkóstolás alapfogásait.
A pincészeteknek olyan helyiséget, helyiségeket kell kialakítaniuk, ahol megfelelően fogadhatják az egyéni látogatókat és a turista csoportokat. Ahol meleg konyhai szolgáltatásokat is ajánlanak, ott természetesen meg kell felelni az erre vonatkozó uniós előírásoknak is.
Ráadásul a borturisztika élénkíti a falusi turizmust is. Nem véletlen, hogy a falusi turizmus és a borút szövetség szervezetileg is kapcsolódik egymáshoz.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Berobbant a grillszezon: mutatjuk, mik lesznek az idei újdonságok
Egzotikus ízek is megjelentek a PENNY kínálatában.


