15 °C Budapest

Új megoldások a szélvédődön - megfizetsz értük!

Pénzcentrum
2007. április 10. 16:00

Az minél nagyobb biztonság és hatékonyság igénye mellett a vásárlók természetes módon várják el a kényelmet is, amelyet egy gépjármű számukra megadhat. Az autógyártól ezért újabb és újabb fejlesztésekkel próbálnak kitűnni az egyre sűrűsödő mezőnyben, a legutóbbi fejlesztés az első látásra kissé másodlagosnak tűnő ablaktörlőket érintette.

Minden autótulajdonos számára természetes jelenség, hogy az ablaktörlő lapátjait évente kétszer ki kell cserélni, az Audi mérnökei szerint azonban az alkatrészek élettartama megnövelhető lenne, ha nem csupán a gumi egyik felét használnánk ki. Az Audi Q7 az törlés kikapcsolásánál ezért megfordítja a gumirészt, hogy az minél tovább használható maradjon.

A Toyota ezzel szemben úgy vélekedett, hogy a SUV-ok esetében használt szélvédők már túl nagyok két lapáthoz, így szükséges, hogy egy harmadikat is elhelyezzenek a szélvédőn, amely megóvja a vezetőt attól, hogy túlságosan nagy felület koszosan, és zavarja a látást.

Az újítások így egyben szolgálják a hatékonyságot, a kényelmet és a biztonságot, bár kérdéses, hogy az új technológiával felszerelt Audik, illetve Toyotak tulajdonosai mennyire lesznek elragadtatva attól, hogy speciális törlőlapátokért a cégek az átlagos piaci ár 6-7 szeresét is elkérik.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?