Mobiltelefon használata

Több tízezres kiadással járhat sok magyar családnak az új Ügyfélkapu: erre kevesen készültek fel

2024. október 21. 16:25

Nem mindegyik telefonon működik az Ügyfélkapu utódja - írja a 24.hu.

A Digitális Állampolgárság (DÁP) mobilalkalmazás hamarosan kulcsfontosságúvá válhat az online ügyintézésben, azonban nem minden okostelefon képes futtatni ezt a szoftvert. Érdemes tehát áttekinteni, milyen készülékekre van szükség a használatához, és melyek a legkedvezőbb árú opciók.

A portál korábbi cikke szerint egyre több jel utal arra, hogy az Ügyfélkapu rendszerét felválthatja a DÁP alkalmazás, bár ezt a kormány még nem erősítette meg hivatalosan. A DÁP hivatalos weboldalán közzétett információk alapján az applikáció működéséhez legalább iOS 16-os vagy Android 10-es operációs rendszer szükséges.

Az androidos készülékeken az operációs rendszer verziószáma általában a Beállítások menü "A telefonról", "Telefon névjegye" vagy "Névjegy" almenüjében található meg. Az iPhone-okon az iOS verzió ellenőrzéséhez a Beállítások > Általános > Infó útvonalat kell követni.

Amennyiben valakinek a készüléke nem képes futtatni ezeket a verziókat, új telefon beszerzése válhat szükségessé a DÁP használatához. Ez azonban nem feltétlenül jelent jelentős kiadást, mivel már régebbi modellek is alkalmasak lehetnek erre a célra.

Az iOS 16 például még a hét évvel ezelőtt piacra dobott iPhone 8-on is fut, amely használt vagy felújított állapotban akár 40 ezer forint alatt is beszerezhető. Az androidos készülékek között még kedvezőbb áron találhatunk megfelelő modelleket: a Xiaomi Redmi A1, A2 és 9A telefonjai már 30 ezer forint alatt elérhetők, míg a Samsung Galaxy A04s 40 ezer forint körüli áron kínál megoldást.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Összességében tehát, bár a DÁP alkalmazás használata új kihívások elé állíthatja a felhasználókat, a megfelelő készülék beszerzése nem feltétlenül jelent jelentős anyagi terhet.

 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 21. hétfő
Orsolya
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?