14 °C Budapest
Sanghaj, Kína - 2023. július 30: X (új Twitter), Threads, Facebook, YouTube, Instagram, WeChat, WhatsApp. Douyin(TikTok) és Sina Weibo alkalmazás ikonjai. Válogatott online közösségi média szoftver márkák

Döbbenet! Így csinál pénzt a felhasználók üzeneteiből az ingyenes WhatsApp, Snapchat, Discord

2024. október 17. 12:46

A népszerű üzenetküldő alkalmazások különböző módokon próbálnak bevételre szert tenni, miközben ingyenes szolgáltatást nyújtanak felhasználóik milliárdjainak - írta a BBC. A WhatsApp, a Signal, a Discord és mások eltérő stratégiákat alkalmaznak a fenntartható működés érdekében.

A WhatsApp, amely a Meta (korábban Facebook) tulajdonában áll, elsősorban a vállalati ügyfelekre összpontosít. Bár az egyéni felhasználók számára ingyenes a szolgáltatás, a cégek fizetnek azért, hogy interakcióba léphessenek ügyfeleikkel az alkalmazáson keresztül.

"A mi víziónk, ha mindezt jól csináljuk, az, hogy a vállalkozás és az ügyfél képes arra, hogy egyetlen chat threaden keresztül intézze a dolgait" - nyilatkozta Nikila Srinivasan, a Meta üzleti üzenetküldésért felelős alelnöke. A WhatsApp új funkciója lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy fizetett linkeken keresztül indítsanak csevegéseket közvetlenül a Facebook vagy Instagram hirdetésekből. Srinivasan szerint ez a lehetőség önmagában "több milliárd dollárt" ér a techóriásnak.

Ezzel szemben a Signal, amely az üzenetbiztonsági protokolljairól ismert, nonprofit szervezetként működik. Adományokból tartja fenn magát, köztük Brian Acton, a WhatsApp társalapítójának 50 millió dolláros hozzájárulásából.

A Discord más utat választott: freemium modellt alkalmaz. Az alapszolgáltatás ingyenes, de a további funkciókért, például a játékokhoz való hozzáférésért fizetni kell. Emellett havi 9,99 dolláros Nitro előfizetést is kínál extra szolgáltatásokkal.

A Snapchat mögött álló Snap több bevételi forrást is ötvöz. A hirdetések mellett előfizetéses szolgáltatást és kiterjesztett valóság szemüveget is kínál. A cég fő bevételi forrása azonban továbbra is a reklám, amely évente több mint 4 milliárd dollárt hoz.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Element nevű brit cég kormányoknak és nagy szervezeteknek nyújt biztonságos üzenetküldő rendszert, amelyet az ügyfelek saját szervereiken futtathatnak. Matthew Hodgson, a cég társalapítója szerint az üzenetküldő alkalmazások legnépszerűbb üzleti modellje továbbra is a reklám. "Alapvetően [sok üzenetküldő platform] úgy ad el hirdetéseket, hogy figyeli, mit csinálnak az emberek, kivel beszélgetnek, majd a legjobb hirdetésekkel célozza meg őket" - magyarázta Hodgson. 

Bár a titkosítás és az anonimitás védi a felhasználók üzeneteit, az alkalmazások még mindig gyűjthetnek értékes adatokat a felhasználói szokásokról, amelyeket aztán felhasználhatnak célzott hirdetések értékesítésére.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 17. csütörtök
Hedvig
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?