10 °C Budapest
A nő, aki azt hiszi, hogy átverték online vásárlás közben.

Súlyos bejelentést tett a Facebook: minden magyar felhasználót érint, erre figyelni kell

2024. október 2. 13:18

A Meta, a Facebook anyavállalata szerdán bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött két vezető brit bankkal a fogyasztók csalások elleni védelme érdekében - írta meg a CNBC.

A vállalat a bejelentés szerint kiterjeszti a Fraud Intelligence Reciprocal Exchange (FIPE) nevű szolgáltatását, lehetővé téve a brit pénzintézetek számára, hogy közvetlenül osszanak meg információkat a közösségi médiaóriással. Ez elősegíti a csaló fiókok és összehangolt csalási rendszerek felderítését és felszámolását.

A Meta közlése szerint a technológiát már több brit hitelezővel tesztelték. Egy konkrét esetben a NatWest és a Metro Bank által megosztott adatok segítségével sikerült 20 000 számlát törölni egy koncertjegy-csalóhálózatban részt vevő vevő csalóktól, akik brit és amerikai felhasználókat céloztak meg. Jelenleg csak a NatWest és a Metro Bank vesz részt az Egyesült Királyságban a csalási információk megosztásáról szóló megállapodásban, de a Meta szerint a jövőben további bankok is csatlakozhatnak.

Nathaniel Gleicher, a Meta csalás elleni globális vezetője kiemelte: "Ennek a munkának köszönhetően máris több ezer, csalók által vezetett számlával szemben léptünk fel, ami azt jelzi, hogy a bankok és a platformok fontos együttműködni e társadalmi probléma kezelése érdekében."

A Meta már korábban is szembesült az Egyesült Királyságban működő bankok felszólításával, hogy tegyen többet a csalók megfékezésére. 2022-ben a Starling digitális bank bojkottálni kezdte a Metát, és kivonta hirdetéseit a platformjairól, mivel aggályai szerint a vállalat nem tudta kezelni a csalárd pénzügyi hirdetéseket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Meta alkalmazásaival gyakran visszaélnek csalók, akik különböző módszerekkel próbálják kicsalni a felhasználók pénzét. Az egyik leggyakoribb forma az engedélyezett push fizetési csalás, ahol a bűnözők szolgáltatást értékesítő magánszemélyek vagy vállalkozások személyében próbálják rávenni az embereket pénzküldésre.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 2. szerda
Petra
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?