16 °C Budapest
Cropped shot of young Asian woman holding a paper shopping bag, managing online banking with mobile app on smartphone. Transferring money, paying bills, checking balance while shopping in a shopping mall. Technology makes life so much easier

Mehet a kukába a Facebook és a TikTok? Hamarosan mindenki ezeken az appokon lóg majd

2024. szeptember 10. 12:45

Az elmúlt évtizedben az ismerkedő appok két fő iránya alakult ki az interneten: a társkereső alkalmazások használata és a közösségi médiában való ismerkedés. Azonban egy harmadik út is megjelent: egyre többen használnak hobbi-alkalmazásokat, mint a Goodreads vagy a Strava, hogy hasonló érdeklődésű partnereket találjanak - írta a The Guardian.

Ahogy az emberek belefáradnak a hagyományos közösségi média platformokba, egyre népszerűbbé válik az úgynevezett hobbi-appok használata, amely egy szélesebb társadalmi jelenség része. Sokan elhagyják például a Twittert (X-et), és olyan alkalmazásokban keresnek menedéket, amelyek közös érdeklődési körök mentén kötik össze a felhasználókat.

A hobbi-alkalmazások népszerűsége jelentősen nőtt. A Strava futóalkalmazás felhasználóinak száma egy év alatt 20%-kal emelkedett. A Goodreads több mint 150 millió, a Ravelry kötészeti közösség pedig több mint 9 millió tagot számlál. A Letterboxd filmrajongói alkalmazás felhasználói bázisa 1,8 millióról 14 millióra nőtt 2020 márciusa óta.

A hobbi-alkalmazások meghittebb jellege, és a közös érdeklődési körökre való fókuszálás miatt általában szelídebb környezetet biztosítanak, mint a nagyobb közösségi platformok. Dr. Carolina Are, a Northumbria Egyetem kutatója szerint: "Ez egy módja annak, hogy az emberek közös érdeklődési körökön keresztül kapcsolódjanak egymáshoz."

A hobbi-alkalmazások népszerűsége sokak szerint a hagyományos társkereső alkalmazások rovására nőhet. A Match Group, amely olyan ismert szolgáltatásokat üzemeltet, mint a Tinder és a Hinge, csökkenő felhasználószámról és részvényárfolyamról-esésről számoltak be.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?