10 °C Budapest
Forrás: Apple

Idén is ledobja a bombát az Apple: jön az iPhone 16 és a mesterséges intelligencia - kövesd velünk a premiert

2024. szeptember 9. 19:03

Hétfőn mutatja be az Apple a legújabb mobilszériáját. Az iPhone 16-ról gyakorlatilag már minen információ kiszivárgott, de talán okoznak némi meglepetést - ezzel együtt a cég bemutatja mesterséges intelligenciáját is. Az új telefonok mellett a frissített Watch és AirPods bemutatására is sor kerülhet. Élőben követjük az Apple eseményét.

2024. szeptember 9. 20:53

Óriási meglepetés: itt az iPhone 16 és iPhone 16 Pro magyar árlistája, erre kevesen számítottak

Bemutatták az új iPhone 16-ot és az iPhone 16 Pro modelleket is. Kikerült a hazai árlista is, a legolcsóbb új telefon 400 ezer forintba kerül, a legdrágább Pro Max pedig 800 ezerbe. Az árak változatlanok maradtak a 15-ös szériához képest, ami meglepő.
2024. szeptember 9. 20:39

Ennyi volt az élő adás

Köszönjük a figyelmet, hamarosan jövünk a hazai árakkal!
2024. szeptember 9. 20:36

És az árak...

Az árlista pedig:

 

A "sima" Pro 999 dollárba kerül az USA-ban, ami 359 ezer forint. A Pro Max 1199 dollárért lesz kapható legkevesebb kint, ami átváltva kb. 431 ezer forint. Itthon minden bizonnyal drágább lesz. Egyébként a MagSafe ökoszisztéma frissítve lett, új tokokkal, amelyek kameravezérlést kínálnak, gyorsabb töltést támogatnak és Qi2 vezeték nélküli töltést is biztosítanak - jelentették be még a végén.

 

2024. szeptember 9. 20:35

A specifikációk

Íme a specifikációk:

 

2024. szeptember 9. 20:28

Később jön egy fontos kamerafrissítés

Az iPhone 16 Pro modellek főkamerája egy 48 MP-es Fusion kamera, amely második generációs négy-pixeles érzékelővel rendelkezik, ami megszünteti a zár késleltetését a ProRaw és HEIF fotók esetében. Az új 48 MP-es ultraszéles kamera szintén négy-pixeles autofókusz érzékelővel van ellátva, ami javítja teljesítményét. Emellett az 5x teleobjektív most tetraprizma kialakítást használ, amely elérhető a normál Pro modellben és a Pro Max-ban is. A kamera vezérlőfelülete lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen váltsanak az objektívek között. Azonban egy tervezett szoftverfrissítés az év későbbi részében egy kétlépcsős zárfunkciót vezet be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az expozíció és a fókusz rögzítését.

 

A mesterséges intelligencia képes felismerni például a bőrtónusokat, hogy jobban megörökítse a témákat különböző fényviszonyok között, a filmes lassított felvételi hatások a magasabb, 4K120 képkocka-sebességgel is rögzíthetők.

 

A felhasználók 4K120 felvételeket készíthetnek ProRes formátumban közvetlenül egy külső tárolóeszközre, és HDR felvétel is elérhető. Az eszközök négy stúdióminőségű mikrofonnal rendelkeznek, amelyek csökkentett háttérzajjal működnek. Ezenkívül az audio mix funkció lehetővé teszi, hogy elkülönítsük és beállítsuk az egyes hangokat a felvételekben.

2024. szeptember 9. 20:25

Még erősebb chip

Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max az új A18 Pro chipet kapta meg, amely jelentőssen erősebb a standard A18-hoz képest, és persze az előző A17Pro-hoz képest is. A második generációs 3 nm-es gyártási folyamatra épülő chip 16 magos neurális motorral rendelkezik, amely kiválóan kezeli a generatív mesterséges intelligencia feladatokat. A memória sávszélessége 17%-kal nőtt, és az Apple Intelligence 15%-kal gyorsabban működik, mint az iPhone 15 Pro esetében. Az A18 Pro két teljesítménymaggal és négy energiahatékonysági maggal rendelkezik, ami összességében 15%-kal gyorsabb, mint az előző generáció. Az A18 Pro, amely kizárólag a Pro modellekben érhető el, fejlett médiafunkciókat támogat, például a ProRes videofelvételt és a gyorsabb USB 3 adatátviteli sebességeket. A kamerarendszer a fejlett hardver, szoftver és mesterséges intelligencia kombinációjából profitál, tovább erősítve a 16 Pro és Pro Max fotózási és videózási képességeit.
2024. szeptember 9. 20:15

Bemutatták a 16 Prót is

Az iPhone 16 Pro modellek továbbfejlesztett kijelzőt kaptak: a Pro 6,3 hüvelykes, az iPhone 16 Pro Max pedig 6,9 hüvelykes kijelzőt kapott. Az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max fejlett hűtéssel érkezik, hogy az Apple Intelligence működése közben a készülék ne melegedjen fel.

2024. szeptember 9. 20:12

És akkor az árak

Az iPhone 16 799 dollárba fog kerülni legkevesebb az Egyesült Államokban, ami forintra váltva 287 ezer. A Plus 899 dollárról indul kint, azaz kb. 323 ezer forintról. Az árak az előző verzióhoz képest nem változtak.

 

2024. szeptember 9. 20:10

Jönnek a játékok!

Az iPhone 16 támogatni fogja a AAA játékokat, ami eddig a Pro modell sajátja volt. A telefont nagyobb akkut kap, de azt egyelőre nem közölték, mekkorát.

 

2024. szeptember 9. 20:07

Pár szó a kamerákról

Az Iphone 16-ban a kamera aktiválásához egy egyszerű kattintás szükséges a dedikált gombon, és egy újabb kattintással készíthetünk fényképet. A vezérlő gomb lenyomva tartásával videófelvétel indul. Ez az interfész a Taptic Engine haptikus visszajelzésével érkezik, megkülönböztetve a teljes lenyomást és a kisebb érintést. Egy kisebb érintéssel előhívhatjuk például a beállításokat, például a zoomot és a mélységet lehet módosítani, amelyeket duplakoppintással finomhangolhatunk. A fő kamera 48 MP felbontású, 26 mm-es fókusztávolsággal. Egy nagy felbontású 48 MP-es képet és egy 12 MP-es pixelösszevont fotót kombinál, hogy egy 24 MP-es képet hozzon létre, amely jobb fényérzékelést biztosít. Emellett van egy 12 MP-es teleobjektív f/1.6 rekeszértékkel, amely 2x-es optikai zoomot kínál.

 

Az új ultraszéles kamera úgy van kialakítva, hogy 2,6-szor több fényt rögzítsen, mint a korábbi modellek, és támogatja a makrofotózást. Az Apple szerint ennek a kamerának a képességei négy különálló objektív használatával egyenértékűek. Használható térbeli videók és fotók készítésére, fokozott sokoldalúságot kínálva. Emellett az iPhone 16 olyan technológiát is tartalmaz, amely csökkenti a szélzajt a videókban, javítva a hang tisztaságát.

 

2024. szeptember 9. 19:58

Itt az Apple Intelligence

Az Apple Intelligence nevű mesterséges intelligencia eszköz a legújabb iOS szoftveren keresztül integrálódik az iPhone-ba. Az Apple több generatív modellt futtat a telefonon. Az intenzívebb feladatok a „privát számítási felhőt” használják, amely az erre a célra épített szervereken fut. A Siri is kap egy Apple Intelligence frissítést, így jobban megérti a felhasználót, még akkor is, ha téveszt és kijavítja magát a mondat közepén.

 

Fontos, hogy a felhasználói adatokat nem tároljuk és nem osztjuk meg az Apple-lel; azokat csak a konkrét kérések feldolgozására használják, és a rendszer független ellenőrzése is lehetséges. A szolgáltatást támogató adatközpontok teljes egészében megújuló energiával működnek. Az egyik izgalmas funkció a Genmoji, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új emojikat hozzanak létre egy egyszerű leírás beírásával. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ezek a funkciók várhatóan nem az iPhone 16 megjelenésével kerülnek bevezetésre.

 

Az iPhone 16 "vizuális intelligencia" funkciója a Google Gemini-re hajaz, a telefon kameráját ráirányíthatjuk a dolgokra, és kérdéseket tehetünk fel arról, amit látunk, a telefon összefoglalja az üzeneteinket, tud a fotóinkban, videóinkban keresni. Az első funkciók bétaverziója jövő hónapban indul az Egyesült Államokban angol nyelven. Támogatás kínai, francia, japán és spanyol nyelvre jövőre érkezik.

2024. szeptember 9. 19:51

Új chipet kap

Az új A18 chipet kifejezetten az iPhone 16-hoz fejlesztették (ugrottunk egy számot, a legutóbbi az A16-os chip volt). Ez egy hatmagos CPU, két teljesítménymaggal és négy energiahatékonysági maggal. 30%-kal gyorsabb, mint az iPhone 15 CPU-ja. Energiahatékonyabb, mint az A16 Bionic, és ugyanazt a teljesítményt 30%-kal kevesebb energiafelhasználással képes nyújtani. Ötmagos "asztali szintű" grafikus chipet kapott, amely 40%-kal gyorsabb, mint az iPhone 15 GPU-ja.
2024. szeptember 9. 19:46

Ezek a specifikációk

Az iPhone 16-ot az Apple Intelligence számára teljesen az alapoktól építették fel. Az új iPhone jellemzői:

 

  • Repülőgép-minőségű alumínium
  • 85%-ban újrahasznosított anyag a burkolatban
  • Két méretopció: 6,1 hüvelyk az iPhone 16, és 6,7 hüvelyk az iPhone 16 Plus esetében
  • Testreszabható funkciógomb, ami eddig a Pro sajátja volt
  • Teljesen új kamera vezérlés, amely azonnali hozzáférést biztosít a kamerához egyetlen kattintással, valamint lehetőséget ad különböző kamera funkciók ujjmozdulatokkal történő beállítására.
2024. szeptember 9. 19:44

Ezekben az új színekben érkezik

2024. szeptember 9. 19:43

Itt az iPhone 16

Itt az új iPhone 16Itt az új iPhone 16
2024. szeptember 9. 19:41

AirPods Pro 2

Az Apple az AirPods Pro 2-t „hihetetlen egészségügyi képességekkel” rendelkező termékként jellemzték, beleértve három dedikált egészségügyi funkciót. A hallásvédelem, amely alapértelmezés szerint minden hallgatási módban be van kapcsolva, minden felhasználó számára elérhető lesz. Mivel az Apple szerint az amerikai felnőttek 80%-a az elmúlt öt évben nem vizsgáltatta meg a hallását, a vállalat az AirPods Pro és az iPhone készülékkel együtt egy klinikailag validált hallásvizsgálatot vezetett be, amelynek elvégzése mindössze öt percet vesz igénybe.

 

Bejelentették  a frissített AirPods Max készülékeket USB-C töltéssel és három új színnel, mint a narancssárga, a lila és a csillagfény. Továbbra is 549 dollárba (197 ezer forint) kerülnek, és hétfőtől rendelhetők, mielőtt szeptember 20-án piacra kerülnének.

2024. szeptember 9. 19:35

Megérkezett az AirPods 4

Az Apple bejelentette az AirPods 4-et. Ez „minden idők legkényelmesebb AirPods-a”, formájának kifejlesztéséhez 3D modellezést használtak, hogy illeszkedjen minden fülbe. A H2-es chip hajtja, és a vállalat szerint a masszív javulást hoz a hangminőségben, ez a „valaha volt legjobban hangzó AirPods”, aktív zajszűréssel. Az AirPods 4 vezeték nélküli töltést is kap, használhatja az Apple Watch vagy a Qi töltőket is. A toknak most már Find My speaker funkciója is lesz.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A gépi tanulás javítja a kihangosított hívások fogadását. Érzékeli a bólogatást és a fejrázást, így is lehet válaszolni Siri kérdéseire. A Conversation Awareness is érkezik az AirPods 4-hez, amely beszéd közben csökkenti a zene hangerejét.

 

A sima verzió 129 dollárba (kb. 46 ezer forint) kerül majd amerikában, az aktív zajszűrős viszont 179 dollárba (kb. 64 ezer forint).

 

2024. szeptember 9. 19:31

Az Apple Watch Ultra 2 specifikáció

Ezek a specifikációi:

 

Az Apple Watch Ultra 2Az Apple Watch Ultra 2
2024. szeptember 9. 19:29

Itt az Apple Watch Ultra, feketében

Érkezik az új az Apple Watch Ultra, azaz az eddig ismert, de feketében is kapható lesz. A cég szerint ez rendelkezik a „legpontosabb GPS-szel a sportórák között”. Van benne mélységmérő a búvárkodáshoz, kettős frekvenciájú GPS, fejlett helymeghatározó szoftver, automatikus ütésérzékelés és körszámlálás úszók számára. A fejlett iránytű alkalmazás nyomonköveti a földrajzi szélességet, hosszúságot, túraútvonalakat és visszautat, valamint offline térképeket, még akkor is, ha az iPhone nincs a közelben.

 

Az Apple Watch Ultra 2 új színekben és anyagokkal érkezik, ára 799 dollárnál (kb. 287 ezer forint) kezdődik. Szeptember 20-tól lesz kapható.

 

Az új Apple Watch Ultra.Az új Apple Watch Ultra.
2024. szeptember 9. 19:23

Az Apple Watch Series 10 árai

Az újdonság wifis vewrziója 399 dollárba fog kerülni, ami kb. 144 ezer forint. A cellular változat 499 dollár lesz az USA-ban, ami kb. 180 ezer forint.

 

Az új Apple Watch Series 10 mélységmérővel érkezik, amely 6 méterig működik. Emellett új árapály-előrejelzéseket is küld a világ bármely pontján a Tides alkalmazáson keresztül. Az Apple szerint az óra képes értesítést küldeni a felhasználónak arról is, ha alvási aponéban szenved.

 

2024. szeptember 9. 19:07

Itt az új Apple Watch 10

Elsőként az új okosóra széria mutatkozik be, amely az Apple szerint a legnagyobb kijelzőjű Apple Watch, amit valaha készítettek.

 

A legnagyobb kijelzőjű okosóra, amit valaha építettünk, még az Ultránál is valamivel nagyobb - mondta Jeff Williams. Az Apple operatív igazgatója szerint a 10-es sorozat „lágyabb és karcsúbb” kialakítású, az üveg ívesebb. Széles látószögű OLED-kijelzővel felszerelt, ami 40 százalékkal fényesebb az előző szériánál.

 

Gyorsabb töltést kapott, mint a 10-es széria, polírozott titánból készültváltozat is kapható az alumínum mellett, ami 20 százalékkal könnyebb mint a rozsdamentes acélból készült 9-es sorozat. Három színben lesz kapható: natúr, arany és sötét pala szürke - hozzáillő fém pántokkal. A Titanium Series 10 száz százalékban karbonsemleges.

 

Az óra továbbra is 50 méteres vízállósággal rendelkezik. 30 perc alatt akár 80%-os akkumulátor töltöttségi szintre is feltölthető az óra, így a Series 10 az eddigi leggyorsabban töltő Apple Watch - mondta Williams. A telefonhívások minőségének javítása érdekében a Series 10 elnyomja a háttérzajt, hogy a beszélgetések tisztábban szólaljanak meg. Emellett zenét is le lehet játszani majd az órán, ami eddig nem volt elérhető.

 

Érkezik Watch OS 11 is, amely kihasználja majd az Apple Intelligece funkcióit, így okos widgeteket és fordítóprogramot is használhatunk majd rajta.

 

Az új Apple Watch 10Az új Apple Watch 10
2024. szeptember 9. 19:04

Tim Cook felvezetője

Az Apple-vezér felvezetőjében is elmondja, hogy ma a Watch, az AirPods is bemutatkozik, illetve az iPhone 16, amit már kifejezetten a mesterséges intelligencia használatára fejlesztettek ki.

Tim Cook felvezeti az Apple eseményét.Tim Cook felvezeti az Apple eseményét.
2024. szeptember 9. 18:52

Jön az iPhone 16

Az Apple hétfőn, magyar idő szerint este héttől bemutatja az iPhone 16-ot, amely várhatóan a legnagyobb teljesítményű és legjobb kamerával rendelkező telefonjuk lesz, különösen a Pro modellek esetében. Az esemény során az Apple új AI funkciókat is bemutat, valamint frissítéseket az Apple Watch és AirPods modellekhez. Az iPhone 16 várhatóan új dizájnváltoztatásokat és fejlesztéseket is hoz, beleértve a kameramodul átalakítását és a Pro modellek esetében nagyobb képernyőket.

További részletek:

 

Címlapkép: Apple.com

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?