17 °C Budapest
Peking, 2019. február 20.Lej Csün, a Xiaomi alapító elnök-vezérigazgatója az okostelefonokat és viselhetõ távközlési eszközöket gyártó kínai cég új mobilkészülékeinek pekingi bemutatóján 2019. február 20-án.MTI/EPA/Vu Hong

Őrületes bejelentést tett a Xiaomi: brutál offenzívára készülnek, ez nagyot fog szólni

2024. augusztus 22. 12:14

A Xiaomi a második negyedévben a vártnál magasabb bevételről számolt be, és első alkalommal tette közzé autóipari üzletágának eredményeit.

A Xiaomi a második negyedévben a vártnál magasabb bevételről számolt be, és első alkalommal tette közzé autóipari üzletágának eredményeit. A kínai technológiai vállalat bevétele 32 százalékkal 88,9 milliárd jüanra (12,5 milliárd dollár) emelkedett, felülmúlva az elemzői várakozásokat.

Az újonnan indított elektromos autó üzletág 6,2 milliárd jüan bevételt generált, 27 307 darab SU7 modell kiszállításával. Lu Weibing, a Xiaomi elnöke bizakodó az éves 120 000 darabos célkitűzés elérésével kapcsolatban. "Bízunk abban, hogy elérjük a 120 000 elektromos jármű leszállítására vonatkozó célunkat az év végéig" - nyilatkozta a Reuters szerint.

Az autóipari divízió egyelőre veszteséges, 1,8 milliárd jüan korrigált veszteséget könyvelt el a negyedévben. A vállalat azonban a termelés felfuttatásával javuló nyereségességre számít. A Xiaomi fő üzletága, az okostelefonok terén is jelentős növekedést ért el. Globális szállításai 27,4%-kal nőttek, elérve a 42,3 millió darabot, ami 14,8%-os piaci részesedést jelent. Kínában, a cég legnagyobb piacán, 16,5%-os növekedést regisztráltak.

A vállalat korrigált nettó nyeresége 6,18 milliárd jüan volt, meghaladva az elemzői becsléseket. Az eredmények tükrözik a globális okostelefon-piac fellendülését és a Xiaomi sikeres diverzifikációs stratégiáját az elektromos járművek piacán.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Vu Hong, MTI/MTVA

Te mit gondolsz az önkiszolgáló kasszákról?

A Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös kutatása arra keresi a választ, hogy Olvasóink hogyan és miként használják az önkiszolgáló kasszákat, milyen véleményük van az önkiszolgáló kasszákról, milyen előnyeit és hátrányait látják használatuknak. Fontos kiemelni, hogy a válaszadás önkéntes és név nélküli, semmilyen visszakeresési lehetőséget nem tartalmaz, mentes mindenféle gazdasági és politikai szándéktól. A kutatás eredményeiről a Pénzcentrum felületén fogunk beszámolni. Kérdőívünk - jelen oldalt is beleértve - összesen 3 oldalból áll. Válaszait az utolsó oldalon a "Küldés" gombra kattintva rögzítheti. Kérünk, hogy töltsd ki a kérdőívet!

NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?