27 °C Budapest
Közeli felvétel fiatal ázsiai üzletasszonyról, aki virtuális asszisztenssel beszélget okostelefonon az esőben.

Váratlan dolog derült ki az Apple új mesterséges intelligenciájáról: erre nem voltak felkészülve az iPhone-osok

2024. július 29. 20:03

Az Apple mesterséges intelligencia funkciói a vártnál később érkeznek, és lemaradnak a közelgő iPhone és iPad szoftverfrissítések kezdeti bevezetéséről.

Az Apple mesterséges intelligencia (AI) funkciói a vártnál később érkeznek, és lemaradnak a közelgő iPhone és iPad szoftverfrissítések kezdeti bevezetéséről - írja a Reuters. Az iPhone-gyártó azt tervezi, hogy az Apple Intelligence-t az októberre érkező szoftverfrissítések részeként kezdi el bevezetni.

Az AI-funkciók néhány héttel a szeptemberre tervezett első iOS 18 és iPadOS 18 kiadások után érkeznek majd. Az Apple azt tervezi, hogy már ezen a héten az iOS 18.1 és az iPadOS 18.1 bétateszteken keresztül első alkalommal elérhetővé teszi az Apple Intelligence-t a szoftverfejlesztők számára korai tesztelésre.

Júniusban az Apple egy sor új funkcióval és szoftverfejlesztéssel készítette elő a mesterséges intelligenciát az iPhone-ok és más készülékei számára. Az Apple Intelligence, amely mesterséges intelligenciát használ a szöveg, képek és egyéb tartalmak parancsra történő előhívására, elérhető lenne az iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, valamint az M1 chipet tartalmazó iPad és Mac készülékek esetében.

Az új funkciók közé tartozik például az iPhone Mirroring is, amely lehetővé teszi a telefon képernyőjének megtekintését és interakcióját Mac számítógépeken keresztül. Azonban ezeknek a fejlesztéseknek egy része késik. Az Európai Unió technológiai szabályai ugyanis megkövetelik, hogy biztosítsák: rivális termékek és szolgáltatások is működhessenek az Apple készülékeivel. Ezért három új AI-funkció bevezetését június végén elhalasztották.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 8. 16:14