Closeup image of a man holding and using smart phone with coffee cup on wooden table in cafe

Új mobilgyártó tarolta le Magyarországot: 34 ezer forintért már adnak telefont, töltőt, tokot és fóliát

2024. július 7. 19:34

Az Infinix, amely globálisan már a vezető okostelefon-márkák közé tartozik, most belépett a magyar piacra is. A kínai gyártó pénztárcabarát androidos telefonokat kínál, amelyek mellé töltőt, tokot és képernyővédő fóliát is biztosítanak - írta a hvg.hu.

Az Infinix mögött a Transsion Group áll, amely szintén gyártja a Magyarországon nemrég megjelent Tecno készülékeket. Bár a Transsion név még kevésbé ismert hazánkban, jelentős erőt képvisel a globális piacon: több mérés szerint is a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó, közvetlenül a Xiaomi mögött, megelőzve olyan neveket, mint a Honor, Huawei vagy Motorola.

A cég közleménye szerint az Infinix célja „a legmodernebb technológiákat és kiváló ár-érték arányú termékeket kínálni a fiatal, trendkövető fogyasztóknak”. Magyarországon első körben három modelljük vált elérhetővé: az Infinix Note 40 Pro, Hot 40 Pro és Smart 8.

A Note 40 Pro modell 115 ezer forintos listaáron érhető el. Ez a készülék 6,78 hüvelykes AMOLED képernyővel rendelkezik, amelynek felbontása 1080×2400 pixel. A Mediatek Dimensity 7020 processzor mellett 12 GB RAM és 256 GB tárhely található benne. A kamerarendszer három lencséből áll: egy 108 megapixeles főkamerából és két darab 2 megapixeles segédkamerából. Az operációs rendszer Android 14, az akkumulátor kapacitása pedig 5000 mAh. Az akkumulátor vezetékkel 45 wattal tölthető, vezeték nélkül pedig húsz wattal.

A Hot 40 Pro modell ára körülbelül 70 ezer forint. Ez a készülék IPS LCD panellel rendelkezik ugyanakkora méretben és felbontásban mint a Note 40 Pro. Az Android verzió itt már csak a 13-as. A kamerarendszer egy főkamerából (108 megapixel) és egy segédkamerából (2 megapixel) áll. A Mediatek Helio G99-es processzor mellett ez a modell is jelentős teljesítményt nyújt az árához képest: nyolc gigabájt RAM-mal és szintén 256 gigabájtos tárhellyel rendelkezik. Az akkumulátor kapacitása itt is 5000 mAh, de csak vezetékkel tölthető maximum harminchárom wattal.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az Infinix Smart 8 abszolút belépőszintű mobilnak számít: mindössze körülbelül harmincötezer forintos listaáron kapható. Ezért az összegért egy hat egész hat tized hüvelykes IPS LCD képernyőt kapunk HD felbontással (720×1600 pixel). Az operációs rendszer Android 13-as verziójú. A processzor Unisoc T606 típusú, három gigabájt RAM-mal és hatvannégy gigabájtos tárhellyel párosítva. A kamera egyetlen tizenhárom megapixeles objektívből áll. Az akkumulátor kapacitása itt is ötezer mAh, de csak tíz wattal tölthető.

Az Infinix telefonok különlegességei közé tartozik az apró gesztusok sorozata: minden készülékhez jár tok, fólia és töltőfej is – ezek manapság már ritkaságnak számítanak más gyártók esetében. Például korábban még a Honor biztosított ilyen kiegészítőket készülékei mellé, de mára már leálltak ezzel. Ezáltal az Infinix nemcsak kedvező árakat kínál vásárlóinak, hanem olyan extrákat is biztosít számukra, amelyek más gyártóknál már nem megszokottak – mindezt azért teszik hogy vonzóbbá tegyék termékeiket a fiatalabb generáció számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 6. vasárnap
Brúnó, Renáta
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. október 5. 19:26