15 °C Budapest
homályos sziluettek a koncert tömegének sziluettjei a Fesztivál tömegének hátulnézetben, kezüket felemelve a fényes színpadi fényeken

Ennek sokan fognak örülni: hét év után lép fel Budapesten a legendás együttes

MTI
2024. október 14. 12:31

Az Offspring hét év után jövőre visszatér Magyarországra. A világhírű kaliforniai punk-rock csapat 2025. október 31-én a fővárosi MVM Dome-ban ad koncertet.

A zenekar múlt héten tette közzé legutóbbi albumát Supercharged címmel, amelyet a most bejelentett The Offspring: Supercharged Worldwide in '25 című világkörüli turné keretében népszerűsítenek - közölte a szervező Live Nation hétfőn.

Az Offspring 1984-ben alakult a kaliforniai Garden Grove-ban. Eddigi negyvenéves pályafutásuk során tizenegy stúdióalbumot adtak ki, a szintén kaliforniai Green Day-jel és Rancid-del együtt nekik tulajdonítják, hogy a kilencvenes években ismét népszerűvé vált a rockzene. A csapat az évek során több mint 40 millió lemezt adott el világszerte, ezzel az egyik legnagyobb eladást produkáló rockzenekarrá vált.

A zenekar múlt héten kiadott lemeze, a Supercharged agresszív, mégis dallamos, jellegzetesen dél-kaliforniai, mégis univerzális anyag.

A Bob Rock produceri munkájával készült tíz dal a dél-kaliforniai punk színtér születésében meghatározó szerepet játszó Offspringet ereje teljében mutatja. A frontember Dexter Holland dalszövegei élesek, számos történetet saját életéből merített.

Az Offspring idén ünnepelte harmadik lemeze, a világszerte hatmillió példányban fogyott Smash megjelenésének 30. évfordulóját. Az 1998-as Americana című albumból 15 milliót adtak el. Az Offspring először 2008-ban járt Magyarországon - akkor a VOLT Fesztiválon -, később játszott a Szigeten és a Fezenen is, legutóbb 2018-ban a budapesti Tüskecsarnokban lépett fel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az együttes továbbra is járja a világot, megszólítva a fiatalabb generációkat is, amelyeket ugyanaz a szorongás és agresszió jellemez, amelyre az Offspring zenéje épült. Tavaly a Queen gitárosa, Brian May, valamint Ed Sheeran is csatlakozott hozzájuk a színpadon különböző koncerteken, Sheeran Offspring-tetoválását is megmutatta.

Dexter Holland énekes-gitáros a rock egyik reneszánsz embere. A Dél-kaliforniai Egyetemen (USC) molekuláris biológiából szerzett doktori címet, disszertációját a HIV-kutatásból írta. Emellett profi pilóta, okleveles repülésoktató, aki önkéntesként vállal orvosi betegszállító repüléseket. Saját csípős szósz gyártó céget is vezet, a Gringo Banditót.

Az Offspringben mellette Noodles (gitár, vokál), Todd Morse (basszusgitár, vokál), Jonah Nimoy (gitár, billentyűs hangszerek, vokál, ütőhangszerek) és Brandon Pertzborn (dob) szerepel.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 14. hétfő
Helén
42. hét
Október 14.
Kolumbusz-nap
Október 14.
Steve Jobs nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?