Profi séf, aki a spenót, a steak medalionok egészben sült fehér hagymát vágott, hogy hasonlítson egy virágzó virághoz. Színes, vízszintes, némi másolási lehetőséggel. A felvétel a dániai Møn szigetén található étteremben készült.

Mindent feléget maga után Vajna Tímea: sokkoló, amit éppen csinál

2024. szeptember 24. 20:31

A hazai gasztronómiai élet egyik ikonikus szereplője, a Nobu Budapest tulajdonosi körében jelentős változások történtek az elmúlt időszakban, ugyanis Palácsik-Ráthonyi Tímea, Andy Vajna néhai filmügyi kormánybiztos özvegye megvált utolsó magyarországi érdekeltségétől - írja az Mfor.

A luxus japán étterem, amely a fővárosi Kempinski hotel épületében működik, évek óta a pletykák középpontjában állt. A találgatások szerint Palácsik-Ráthonyi Tímea, aki időközben az Egyesült Államokba költözött és újraházasodott, már régóta tervezte hazai üzleti kapcsolatainak felszámolását.

A Nobu Budapest üzemeltetéséért felelős Buno Kft. korábban 51 százalékban az AV Investments Kft. tulajdonában állt, amely Andy Vajna egykori cégbirodalmának utolsó darabja volt. Palácsik-Ráthonyi ebben a vállalkozásban volt érdekelt néhai férje egykori üzlettársával, Samuel Russell Falconellóval, a Cinergi Entertainment LLC-n keresztül.

Az étterem pénzügyi teljesítménye figyelemre méltó: 2023-ban 1,49 milliárd forintos árbevételt ért el kizárólag belföldi tevékenységéből, amiből 102,8 millió forint adózott eredményt könyvelhetett el.

A tulajdonosváltás augusztusban következett be, amikor Palácsik-Ráthonyi Tímea és férje kivonultak a vállalkozásból. Helyükre a Bárány Invest Kft. lépett, amely Bárány László, a 2024-es leggazdagabb magyarok listáján 23. helyen szereplő üzletember családi érdekeltségébe tartozik. Bárány vagyonát elsősorban a Master Good baromfifeldolgozó vállalattal alapozta meg, és fiai is aktívan részt vesznek az üzleti tevékenységekben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az új tulajdonosi struktúrában Bárány László mellett fiai is vezető tisztségviselőként jelennek meg a Nobu üzemeltetőjét átvevő cégben, jelezve a család hosszú távú elkötelezettségét a neves étterem jövője iránt.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 39. héten már 870 millió forintért játszhatnak a játékosok.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 24. kedd
Gellért, Mercédesz
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?