16 °C Budapest
Az ész megáll: félmilliót ér ez a párforintos érme, bárki zsebében ott lapulhat egy

Az ész megáll: félmilliót ér ez a párforintos érme, bárki zsebében ott lapulhat egy

2024. szeptember 23. 17:45

Az érmegyűjtők körében nagy izgalmat keltett egy ritka kétpennys érme felbukkanása. A TikTok-on @CoinCollectingWizard néven ismert felhasználó hívta fel a figyelmet erre a különleges darabra - írja a Mirror.  

Az elmúlt időszakban több értékes régi érme is felkeltette a gyűjtők érdeklődését. Korábban egy példány 127 000 fontért (~60 millió forintért) kelt el egy árverésen, ami arra ösztönözte az embereket, hogy alaposabban vizsgálják meg saját készleteiket.

A TikTok-felhasználó egy videóban mutatott be egy 1000 font (~472 ezer forint) értékű érmét. "Tudtál az 1000 fontot érő új 2 pennys érméről?" - tette fel a kérdést a követőinek.

@coincollectingwizard

♬ Romantic Classical Piano Solo - FREDERIC BOUCHAL

A szakértő elmagyarázta, hogy 1983-ban, amikor az érméken az "Új Pence" feliratot "Két Pence"-re cserélték, néhány darabon tévedésből a régi felirat maradt.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy találsz egy 1983-as New Pence 2 pennyt a visszajáróid között, akkor tudd, hogy az körülbelül 1000 fontot ér

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- állította.

Az érme értéke az idők során jelentősen emelkedett. Korábban körülbelül 400 fontot ért, de a felhasználó szerint ma már ennél is többet érhet. A hibás veretek rendkívül ritkák és keresettek a gyűjtők körében.

A TikTok-videó számos reakciót váltott ki. Volt, aki azt állította, hogy neki van ilyen érméje, mások pedig az érmék tisztításának veszélyeire figyelmeztettek.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 38. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/38. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 39. héten már 870 millió forintért játszhatnak a játékosok.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 23. hétfő
Tekla
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?