14 °C Budapest
Augusztus 20. : hétfői programok a Szent István Napon

Augusztus 20. : hétfői programok a Szent István Napon

MTI
2024. augusztus 19. 13:29

Hétfőn is nagyszerű programokkal várják a látogatókat az ország legnagyobb ingyenes fesztiválján, a Szent István Napon. 

A tájékoztatás szerint megnyitja kapuit a Divat & Design Fesztivál, a SzabadRét Fesztivál és a Magyar Ízek Utcája, ahol Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját is megvásárolhatják az érdeklődők.

A szervezők sajtóközleményükben kiemelték: az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Ízek Utcájában szelik fel ünnepélyes keretek között a tortákat. A sütemények mellett számos ízletes ételt kóstolhatnak meg a helyszínen a gasztronómia kedvelői családbarát koncertek és előadások mellett.

Az Alma Együttes valamint Földessy Margit és a SZINDRA Stúdió előadásain túl a gyerekeknek kedvez az Óriásbáb-előadás is, este pedig a Trashmadonna és a Hot Jazz Band pörgeti fel a hangulatot.A Csárdafesztiválon népi táncegyüttesek és zenekarok sora felel a minőségi szórakoztatásért. Színpadra lép többek között a Szinvavölgyi- és a Kecskeméti Táncegyüttes, Duka Elemér és Zenekara, a Ritmusa Zenekar, valamint Ferenczi György és az E1ső Pesti Rackák.

A fesztiváléletérzésre vágyóknak a Retro Tabánt ajánlják, ahol a hazai pop- és rockzene kedvelői három előadóval találkozhatnak: a koncertek sorát a Roy&Ádám Trió kezdi, őket Hevesi Tamás majd Demjén Ferenc követi. A Road Movie Live-on is felhőtlen szórakozás várható. A minifesztivált a Hűvös nyitja, akiket a Honeybeast és a Roma Soul követ. Az estét a Bagossy Brothers Company zárja majd. Az elektronikus zene rajongóinak pedig a SzabadRét Fesztivált ajánlják, ahol kora délutántól szólnak az ismert dj-k legjobb trackjei. A hangulatért többek között DJ Panda, Sazabio, Sobek és Metha felel.

A közlemény szerint a klasszikus zene kedvelőinek a Panorama Classical és a Vigadó Piano is számos minőségi zenei élménnyel készül. Előbbiben hangszersimogató és építő programra a gyerekes családokat várják, délután a Szent István Király Szakgimnázium Fúvószenekara, este a Danubia Szimfonikus Zenekar ad hangversenyt ismert filmzenék feldolgozásaiból.

A Vigadó Piano rendezvényein Cséki Kálmán a filmzenék különleges világába repíti el közönségét, majd Nyári Gyula, aki Horváth Jenő, Seress Rezső, Orlay Jenő "Chappy", Fényes Szabolcs és Szabó József szerzeményeit adja elő. Az esti hangulatot Rigó Ferenc swing- és tangószerzeményeket felvonultató előadása alapozza meg, majd Cséki Kálmán Nina Josephsszel közösen koncertezik. Az estét Neumann Balázst követően Szőke Nikoletta és Berki Tamás produkciója zárja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A rendezvénysorozat részeként a Budai Várban idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét. Az ország legnagyobb népművészeti fesztiválján hétfőn különleges népzenei koncertekkel készülnek. Fellép a koreai Han Sangeun és Byeon Hyeonje, őket a Rézeleje Fanfárosok moldvai és balkáni tánczenei koncertje majd Petrás Mária és Zenekara követi. Zárásként az Istambul Modern Folk Music Ensemble koncertjét nézheti meg a közönség.

A Művészkert hétfői programja Vecsei H. Miklós, Szabó Balázs és Ratkóczi Huba koncertjével indul, amellyel Cseh Tamás emléke előtt tisztelegnek. Háy János és Kollár-Klemencz László egy zenés irodalmi koncerttel készül, produkciójukat Kiss Tibor és az Aranyakkord előadása követi. A nap végén a Cicaverzum című magyar vígjátékot tekinthetik meg a látogatók.

A szervezők a kézműveskedni vágyóknak a Divat & Design Fesztivált ajánlják, ahol a többi között kipróbálhatják az illatgyertya- vagy pénztárca-készítést, festhetnek, emellett lakberendezési tippeket is kaphatnak az érdeklődők. Hétfőn is nyitva áll a történelem iránt érdeklődő látogatók előtt a Szent Jobb Aranyvonat Kiállítás és a Városok Sétánya kiállítás az Alkotmány utcában.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 11. 21:16