Tábori tanácsadó utasításokat ad egy csoport fiatal gyereknek, akik körben állnak a fából készült erődök előtt az erdőben a nyári táborban.

Lőttek a családok utolsó nyári tartalékainak is? Itt a lista, ez lehet most a mentőöv

2024. augusztus 18. 15:02

Hamarosan ráfordulunk a nyár utolsó hetére, ami azt jelenti, hogy a tanév hamarosan kezdetét veszi. A szülők szabadsága már végleg elfogyott, de a gyerekek még egy utolsó nagy nyári kalandra vágynak. Ebben a cikkben öt last minute nyári tábort mutatunk be, amelyek tökéletesek lehetnek erre a célra. 

Nyáron mindenki szeret nyaralni, ám az igazi nagy kalandot talán mégis a táborok jelentik a gyermekek számára, ahová elmehetnek legjobb barátaikkal, de akár egyedül is, pont azért, hogy újakra tegyenek szert. Bár lélekben talán már minden diák az iskolaidőre készül, sokak még úgy gondolhatják, egy utolsó nyári kaland azért még belefér. Igyekeztünk tehát összeszedni néhány tábort, amelyek pont augusztus utolsó hetében indulnak. Próbáltunk minél színesebb tematikákból válogatni, hogy mindenki találhasson a gyermekéhez illő kikapcsolódást.

1. E-rolleres kalandtábor

  • Időpont: 2024. augusztus 26-30.
  • Ajánlott életkor: 14-18 év
  • Napközis ár: 99 000 Ft

Ebben a táborban a fiatalok egyedi élményben részesülhetnek, miközben megtanulják az elektromos rollerezés alapjait, és naponta új túrahelyszíneket fedeznek fel, mint például Dobogókő vagy a Velencei-tó. A tábor csomagja magában foglalja a napi egy étkezést és frissítőket is, így a résztvevők teljes mértékben a kalandra koncentrálhatnak.

Részvételi feltételek:

  • betöltött 14. életév
  • min. 140 cm magasság és max. 120 kg súly
  • szülői vagy gondviselői hozzájárulás
  • a túrákat megelőző vezetéstechnikai és biztonsági tájékoztató elfogadása
  • a kedvezményes vagy teljes részvételi díj megfizetése

2. Élményfestő Tábor, Paletta festőműhely

  • Időpont: 2024. augusztus 26-30.
  • Ajánlott életkor: 8-14 év
  • Napközis ár: 60 000 Ft

Ez a tábor kiváló lehetőség a kreativitás kibontakoztatására, ahol a gyerekek napi festésen vehetnek részt. Az élményfestés mellett a program része a közös séta és játék a Pillangó parki játszótéren, amely kellemes kikapcsolódást biztosít minden résztvevő számára. Ebédet a Teletáltól lehet rendelni, ami 7600 Ft/hét vagy otthonról is hozható, és mikróban felmelegíthető. Tányért, evőeszközt, poharat tudnak adni. Tízóraira vagy uzsonnára müzliszelet és gyümölcs (pl. alma, narancs, banán) biztosított, ezen felül gyümölcsteával, limonádéval vagy ásványvízzel tudják megkínálni a gyerekeket.

3. POD-IT Sakkakadémia

  • Időpont: 2024. augusztus 26-30.
  • Ajánlott életkor: 6-12 év
  • Napközis ár: 59 800 Ft

A PODIT Sakkakadémia tábor a Sakkpalota program továbbfejlesztett 4K-s változatával, egy különleges fantáziavilág segítségével, játékosított, szórakoztató formában fejleszti a táborba beíratott gyermekek kreativitását, vizuális gondolkodását, mozgáskoordinációját. Mindezekhez a sakk stratégiai táblajáték szabályai, bábjai és világa jelenti az alapot, de a feladatok, játékok sokszínűsége, messze túlmutat a 64 mező világán, és a digitális kor ingereihez szokott gyermekek számára kínál olyan egész napos szellemi és fizikai elfoglaltságot, amelyben végig örömüket lelik.

4. Funside-LEGO Movie Maker Tábor

  • Időpont: 2024. augusztus 26-30.
  • Ajánlott életkor: 5-11 év
  • Napközis ár: 79 900 Ft

A Funside Budapest teljesen kezdő szinttől induló robotika táborában a LEGO Education kifejezetten természettudományi oktatásra kidolgozott WeDo 2.0 robotprogramozási szettjeivel dolgozhatnak a táborozók a turnus során. A tábor kiváló barátok, testvérek és új embereket megismerni vágyók számára is, hiszen minden feladatot párokban végeznek el: minden páros két megegyező szettet kap kézhez, amelyekben a LEGO elemek mellett olyan speciális alkatrészek is szerepelnek, mint egy miniszámítógép, motor és különböző bemeneti jelek mérésére alkalmas szenzorok. A projektek során – és megadott instrukciók alapján – a gyerekek maguk építenek össze robotokat, majd egy tablet segítségével be is programozzák őket, mindeközben a valódi életből vett problémákra találnak megoldást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

5. Találj Egy Zöld Zugot! – Napközis ökotábor Zugló

  • Időpont: 2024. augusztus 26-30.
  • Ajánlott életkor: 6-10 év
  • Napközis ár: 39 900 Ft

Az ismeretek átadásán és az élményszerű közös gyakorlatokon túl fontos a tábor számára, hogy a fiatalok megismerjék Zuglót és a 14. kerület utcáin, terein, zöldterületein, apróbb és nagyobb nevezetességein tapasztalják meg a környezet szépségét, értékeinek, erőforrásainak megőrzését. Céljuk, hogy a résztvevő gyerekek haladó pedagógiai módszerekkel, kiscsoportban, interaktív módon, játszva fejlődjenek, játék közben észrevétlenül váljanak cselekvő, tudatos állampolgárrá – és jól szórakozzanak az iskolát megelőző héten. Az ökotábor egy olyan, kisiskolások számára szervezett napközis tábor, amely egy egész hetes felejthetetlen élményt biztosít azoknak a gyerekeknek, akik az udvaron és a természetben érzik jól magukat.

Reméljük, a felsoroltak közül valamelyik tábor meghozta olvasóink kedvét, hogy belevágjanak gyermekeikkel a nyár végén egy utolsó, nagy tábori kalandba!

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat, és azt, hogy valós képet kapjunk az ország helyzetéről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 11. 21:16