17 °C Budapest
Budapest, Hungary - August 11, 2010: A girl sitting on the shoulders of a friend enjoying a show in the main stage area of the Sziget Festival. The Sziget is one of the most important music and arts festival in the world. It takes place every august in Obuda island, close to Budapest.

Óriási razziára készül a főváros a Szigeten: erre fognak nagyon rámenni 2024-ben

MTI
2024. augusztus 6. 10:44

A résztvevők biztonsága érdekében kiemelt ellenőrzéseket végez Budapest Főváros Kormányhivatala a Sziget fesztivál idején. A kormányhivatal közleményében azt írta: szakemberei főként a fesztivál területére kitelepült vendéglátó egységeket, illetve az ajándék- és ruhaértékesítési helyeket vizsgálják, de együttműködnek a munkaügyi hatósággal és a személyszállítási szolgáltatás ellenőrzésénél a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) is.

A kormányhivatal munkaügyi ellenőrei a fesztivál kezdete előtti építkezést vizsgálják, valamint főleg azt, hogy a cégek betartják-e a munkaidőre, pihenőidőre és munkajogviszonyokra vonatkozó szabályokat.

A közlekedésfelügyeleti szakterület a BKK mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a fogyasztóvédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a XIII. kerületi közterület-felügyelet munkatársaival tart átfogó hatósági ellenőrzéseket. Ezek során vizsgálják a taxivállalkozások, gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát, a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát, hogy az utasoknak biztosított legyen a magas színvonalú szolgáltatás - írták. Közölték azt is, hogy a kormányhivatal munkatársai folyamatosan ellenőrzik az általános higiénés körülményeket is, így vizsgálják többi között a mosdók, illemhelyek, ivóvízvevőhelyek állapotát és a hulladékkezelés módját.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?