17 °C Budapest
Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 6.Kiss Ágnes (elöl) és Nagy Bianka a nõi kenu párosok 500 méteres versenyének elõfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezõs és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 6-án.MTI/Kovács Tamás

Olimpia 2024 Párizs: sikerült a női kenu párosnak is, jöhet a középfutam

MTI
2024. augusztus 6. 14:08

A Kiss Ágnes, Nagy Bianka duó megnyerte reményfutamát a kenu kettesek 500 méteres versenyében, ezzel biztosította helyét a középfutamban a párizsi olimpián. A szegedi páros mindkét tagja ötkarikás újonc, de júniusban együtt Európa-bajnokságot nyertek, és Franciaországba is az éremszerzés reményében érkeztek.   

Délelőtt az előfutamukban a kanadaiak és a spanyolok mögött harmadikak lettek, ezért kényszerültek arra, hogy kora délután még egy pályát evezzenek. A reményfutamos szakaszban is két futamot rendeztek, a magyarok a másodikba kerültek a francia, a kazah és a chilei duóval együtt.

Taktikusan építették fel a versenyüket, a rajtban nem ők voltak a leggyorsabbak, de fokozatosan léptek előre, és magabiztosan győztek. Ez önbizalmat adhat nekik, ráadásul újra végigmehettek a pályán, miközben nem volt sok félnivalójuk, mivel a továbbjutáshoz csak egy ellenfelüket kellett volna megelőzniük. A középfutamra és a döntőre pénteken kerül sor.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?