17 °C Budapest
Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 6.Kopasz Bálint (elöl) és Varga Ádám a férfi kajak párosok 500 méteres versenyének elõfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezõs és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 6-án.MTI/Kovács Tamás

Olimpia 2024 Párizs: megcsinálta mindkét férfi kajak páros, jöhet a középfutam

MTI
2024. augusztus 6. 12:27

Előfutamában másodikként célba érve bejutott a középfutamba a Nádas Bence, Tótka Sándor férfi kajak páros 500 méteren, a párizsi olimpián. Az egyik következő futamban Kopasz Bálint, Varga Ádám kajakos páros is biztosította helyét a középfutamban 500 méteren a párizsi olimpián. A női csapatnak nem jött össze, de még nincs minden veszve: első pályáján harmadikként végzett a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros a női kajakosok 500 méteres versenyében, így legközelebb kora délután, a reményfutamban száll vízre a párizsi olimpián. Szoros versenyben harmadik lett előfutamában a Pupp Noémi, Fojt Sára páros K-2 500 méteren, így legközelebb kora délután ugyancsak a reményfutamban száll vízre a párizsi olimpián. 

Négy előfutamot rendeztek, s az első kettő között kellett végezni ahhoz, hogy ki lehessen hagyni a reményfutamot. Ebben a számban két magyar egység érdekelt, közülük elsőként, a négyből a második futamban lapátolt az ebben a számban világ- és Európa-bajnok Nádas Bence és a tokiói olimpián K-1 200-on aranyérmes Tótka Sándor. 

A friss Eb-győztes magyar egység kapta el a legjobban a rajtot az öt hajót felvonultató mezőnyben, 250 méter után a németek álltak az élre, a magyarok kis különbséggel követték őket, a többi ellenfél pedig a hajrában fel is adta a küzdelmet.

Középfutamos a Kopasz, Varga kajak páros is

A frissen összeült második magyar egység a negyedik előfutamba került, az első két hely ért közvetlenül középfutamot. A délelőtt végére megérkezett a pályán uralkodó széljárás, élénk jobbos hátszél fújt. A tokiói olimpia 1000 méter egyes számának első és második helyezettje nem rajtolt jól, sőt, hátulról kellett feljebb kapaszkodnia, de aztán az utazó sebessége megfelelőnek bizonyult ahhoz, hogy a táv második felében a második helyen evezzen. A Tokióban, még 1000 méteren győztes Jean van der Westhuyzen, Tom Green ausztrál páros jelentős fölénnyel vezetett, míg a magyarokra megpróbált feljönni a cseh kettős, de a sorrend nem változott.

A K-2 500 méter középfutamára és a döntőjére pénteken kerül sor.

Reményfutamra kényszerül a Csipes, Gazsó kajak páros

Első pályáján harmadikként végzett a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros a női kajakosok 500 méteres versenyében, így legközelebb kora délután, a reményfutamban száll vízre a párizsi olimpián. A férfi K-2-höz hasonlóan a nőknél is négy előfutamra került sor, és ahhoz, hogy egy evezést meg lehessen spórolni, az első kettő között kellett zárni.

A magyar duó a közelmúltban változtatott a beülésen, a kétszeres olimpiai bajnok Csipes lett a sztrók. A rajtból nem jól jöttek el a magyarok, egy darabig a negyedik helyen haladtak, de aztán erős tempóval felzárkóztak a második helyre az ötszörös olimpiai bajnok, címvédő új-zélandi Lisa Carrington és új párja mögé, de jelentősen lemaradva. A táv utolsó szakasza viszont a beleerősítő belgáknak jobban sikerült, akik így megelőzték a magyarokat és megcsípték a második helyet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ebben a számban is két magyar egység érdekelt, a Pupp Noémi, Fojt Sára páros a negyedik futamban következik. A reményfutamra 14.10-kor kerül sor, a középfutamot és a döntőt pénteken rendezik.

Reményfutamban folytatja a Pupp, Fojt kajak páros is

Szoros versenyben harmadik lett előfutamában a Pupp Noémi, Fojt Sára páros K-2 500 méteren, így legközelebb kora délután a reményfutamban száll vízre a párizsi olimpián. Az ötkarikás újoncokból álló második magyar egység viszonylag jól jött el a rajtból, az utazó tempója is megfelelő volt, így a németek mögött a lengyelekkel együtt a második-harmadik helyen lapátolt. A végén a németek lassultak, a lengyelek gyorsultak, a magyarok pedig kis hátránnyal harmadikként értek célba.

Ahhoz, hogy a reményfutamot kihagyhassák és rögtön a középfutamba kerüljenek, az első vagy a második helyen kellett volna befutniuk. A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra páros korábban szintén harmadik lett, így kora délután mindkét magyar hajónak még egy pályát teljesítenie kell. A reményfutamra 14.10-kor kerül sor, a középfutamot és a döntőt pénteken rendezik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?