17 °C Budapest
Négy baráti társaság sörrel koccint egy zenei fesztiválon

Ennyit arról, hogy horror a sör ára a Szigeten: pofátlanság, itt 8 ezerért mérnek egyetlen korsót

2024. augusztus 6. 17:30

Nemzetközi összehasonlításban a Sziget Fesztivál 2024-es sörárai nem tekinthetőek kiemelkedőnek. Cikkünkben összegyűjtöttük, mennyiért mérték 2024-ben a legismertebb nemzetközi fesztiválokon a csapoltsört.

Mint arról korábban, "Megszereztük a Sziget hivatalos árlistáját: ennyibe kerülnek a sör, bor, koktélok, üdítők 2024-ben" címen megjelent cikkünkben beszámoltunk, az idei Sziget Fesztiválon 1730 forintért mérik a csapoltsört, míg a dobozos 1930 forintba kerül.

Jó hír, hogy számításaink szerint mindössze 2,2-2,4 százalékos az áremelkedés mértéke a söröknél a tavalyihoz (2023-ban 1690 volt a csapolt és 1890 a dobozos sör) képest, amit inflációval kiigazítva akár árcsökkenésnek is tekinthetünk. Ezzel szemben a megelőző években jóval erősebb ütemű változást tapasztalhattunk.

Míg 2018-2019 között 7, 2019-2022 között 72 százalékkal nőtt a sör ára, addig 2022 és 2023 között 31 százalékkal lett drágább a legolcsóbb csapolt sör.

Ugyanakkor a Sziget sörárairól akkor kapunk valós képet, ha összehasonlítjuk más, hasonló léptékű nemzetközi fesztiválok áraival. Itt emeljük ki, hogy direktben érdemes az árakat összevetni, hiszen egy nagy nemzetközi fesztivál esetében sem érdemes vásárlóerőparitáson vizsgálni a kérdést, mivel a látogatók összetétele rendkívül vegyes.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 
A 2024-es Sziget Fesztivál csapolt sör árának összehasonlítása más nemzetközi fesztiválok söráraival.A 2024-es Sziget Fesztivál csapolt sör árának összehasonlítása más nemzetközi fesztiválok söráraival.

Mint az fenti táblázatunkban látható, a Sziget Fesztivál 2024-es sörárai nem tekinthetőek kiemelkedőnek, sőt! Gyakorlatilag a Szigeten a legolcsóbb a csapoltsör 2024-ben, hiszen máshol 5 eurónál kezdődik a kínálat. Ami viszont messze megdöbbentő, hogy a listát az amerikai Choachella vezeti, ahol nem szégyellnek elkérni 5400 forintnyi dollárt egy 0,33-as Heineken Silverért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?