19 °C Budapest
Párizs, 2024. augusztus 1.Hámori Anna Luca (piros) és az ausztrál Marissa Williamson a nõi ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntõjében a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 1-jén.MTI/Illyés Tibor

Meglepő lépés: megkapja a bronzéremért járó jutalmat Hámori Luca - ennyi üti a boxoló markát

2024. augusztus 4. 13:33

A párizsi olimpián ötödik Hámori Lucát a bronzéremért járó pénzjutalommal díjazza a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ).

A MÖSZ vasárnap a közösségi oldalán közölte: Hámori pontszerzésért járó pénzjutalmát kiegészíti, így a kőszegiek sportolója a bronzéremért járó összeget kapja meg. Mint arról írtunk, ez a 2024-es párizsi olimpia esetében 31 millió forint, azaz a 4. helyezésért járó 23 millió forinthoz 8 milliót csap még hozzá a szövetség.

A 66 kilós Hámori, a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kapott ki a szereplésével botrányt keltő algériai Iman Heliftól, akit a tavalyi világbajnokságról túl magas tesztoszteronszintje miatt kizártak, a nemzetközi szövetség elnökének szavai szerint pedig a férfiakra jellemző XY kromoszómával rendelkezik. Hámori amúgy nagyon sportszerűen úgy nyilatkozott, hogy nem csalódott a történtek miatt és Helif helyzetével kapcsolatban kiemelte, hogy "erről az egészről nem ő tehet".

A Párizsban két meccsen is győztes Hámori mellett még egy magyar ökölvívó, Kovács Richárd (63,5 kg) lett ötödik a francia fővárosban, míg a 80 kilós Akilov Pylyp az első, nyolcaddöntős összecsapásán vereséget szenvedett. Magyar Ökölvívó Szakszövetség friss Facebook-bejegyzését itt nézheted meg:

Fotó: Illyés Tibor, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?