Hét fantasztikus lehetőség Budapest közelében a vízisportok szerelmeseinek: kár lenne kihagyni

Pénzcentrum2024. augusztus 3. 16:02

A nyári szezonban mi lehet jobb szórakozás, mint a forró napokat a vízen tölteni? A Pénzcentrum most összegyűjtötte azt a hét kiváló helyszínt, ahol a vízisportok szerelmesei garantáltan jól érezhetik magukat. Ezek a helyek nemcsak izgalmas programokat kínálnak, de kezdők és profik számára egyaránt ideálisak.

1. SUP Budapest

A SUP (stand up paddle) egyre népszerűbb Magyarországon, és ebben a SUP Budapest csapata is nagy szerepet játszik. Rendszeresen szerveznek túrákat a Római-partról indulva, ahol megcsodálhatjuk a hajnali várost a Dunán csorogva, vagy természetközelibb élményt keresve elevezhetünk egészen a Lupa-szigethez és az augusztusi csillaghulláskor az Egyfás-szigethez.

2. Omszk Wakeboard Centrum

Az Omszk Wakeboard Centrum teljes körű szolgáltatást nyújt a wakeboard rajongóinak, azaz a profik mellett itt gondoltak az újoncokra is, ráadásul nyáron gyerektáborokat is szerveznek. Annak, aki teljes nyugalomra vágyik, még nyitás előtt lehetősége van privát siklásra, valamint tanuló- és kiscsoportos igénybevételére. Az, aki a wakeboardozás után lazább levezetésre vágyik, annak a SUP-ozásra is van lehetősége

A komplexum kínál vízisí oktatást, amely 60 percig tart és délelőttönként érhető el. A tanulói óra 10.900 Ft, a napi jegy 17.900 Ft.

3. BEAC – ELTE Vízisporttelep

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club nemcsak egyesületi szinten várja a sportolókat, hanem az ELTE Vízisporttelepen kajak- és kenu bérlésére is lehetőséget biztosít. Rendszeres edzéseket áprilistól októberig tartanak a Duna ráckevei ágán.

4. Béke Csónakház

A Római-parton található Béke Csónakház népszerű hely kajak- és kenu bérlésre, egy- és többszemélyes verziókban, de egészen nyolcszemélyes megoldásokig akadnak lehetőségek.

Minden szükséges felszerelést ingyenesen biztosítanak az amatőröktől a profi sportolókig.

5. Rukkel-tó Waterpark

A dunavarsányi Rukkel-tó Waterpark 5 oszlopos wakeboard pályája miatt is népszerű. A kezdőket délelőtt várják, amikor lassított sebességgel üzemel a pálya, míg délután a haladó és profi wakeboardosoké a terep.

A tó 8 vízi csúszdát és ugrótornyokat is kínál. A hely saját mobilapplikációval rendelkezik, amely lehetővé teszi a digitális jegyvásárlást, az azonnali fizetést QR-kóddal, valamint információkat közöl a látogatottságra, a víz hőmérsékletére és az időjárásra vonatkozóan.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Bérlés és árak:

- SUP: 4.000Ft/óra

- Vízibicikli: 2.500 Ft/fél óra, 4.000 Ft/óra

- 1 személyes kajak: 1.500 Ft/fél óra, 2.500 Ft/óra

- 2 személyes kajak: 2.500 Ft/fél óra, 3.000 Ft/óra

6. Jet-Park Fundy-tó

A Fundy-tónál a Jet-Park kínál jet-ski (ülő és álló) bérlési lehetőséget. A személyzet megfelelő oktatásban részesíti az érdeklődőket, akik ezután a két kijelölt pályán száguldozhatnak. A tavon flyboardozni és SUP-ozni is lehet.

Jet-ski bérlés ára 12.000 Ft/10 perc, Flyboard bérlésének a tarifája pedig 25.000 Ft/15 perc. Természetesen hosszabb időre is lehet bérelni, ám az ár ennek függvényében változik. A „vízibanán” egyaránt lehet baráti társaságok és családok nagy kedvence, ez valamivel olcsóbb is, 3500, illetve 4500 Ft/10 perc az ára a bérlésnek. Céges csapatépítő rendezvények, valamint családi programok szervezését is vállalják.

7. Supremium

A Supremium szigethalmi közösségi pontja tökéletes kiindulópont a Ráckevei-Duna felfedezésére. A túrák mellett evezéstechnikai workshopokat és edzéseket is szerveznek, amelyek főként haladóknak szólnak, de a kezdők is bátran kereshetik őket.

A SUP deszkák bérlése egy fő számára 3000 Ft/óra, csoportos kedvezmény esetén 2250 Ft/óra. A napi bérlés ára 10 000 Ft.

Címkék:
Balaton, víz, duna, sport, szórakozás, extrém, kikapcsolódás,