19 °C Budapest
Saint-Denis, 2024. augusztus 1.Vigvári Vince (b) és a japán Adacsi Szeija a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, a B csoportban játszott Magyarország - Japán mérkõzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévõ Vizes Központban 2024. augusztus 1-jén.MTI/Illyés Tibor

Olimpia 2024 Párizs: nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott, 7 góllal verték a japánokat

2024. augusztus 1. 22:17

A magyar férfi vízilabda-válogatott a Japánokkal csapott össze csütörtök este Párizsban. A meccs elején átvette a vezetést a magyar csapat, melyet stabilan tartottak is a végéig. 17-10 lett az eredmény a magyarok javára.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap 13-12-re verte a franciákat és 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában. A spanyolok 26 év után tudtak nagy tornán (vb, Eb, olimpia) nyerni a magyarok ellen. Varga Zsolt együttese csütörtökön a japánokkal csapott össze, 17-10 győzni tudtak. A csapat 5-2-re hozta az első negyedet és innentől csak a gólkülönbség volt kérdés az egyoldalú mérkőzésen. Szombaton az ausztrálokkal, hétfőn pedig a szerbekkel játszik.

A két csapat július közepén a Margitszigeten rendezett Dominó Trans nemzetközi felkészülési tornán találkozott, akkor a magyar együttes 16-12-re győzött. A legutóbbi tétmérkőzésen, a tavalyi világbajnokságon pedig 16-8-as siker született. Molnár Erik szerezte az első találatot, aztán kimaradt japán előny után Vámos bombázott a kapuba, majd Fekete következett centerből. Zalánki kiállítását követően öt és fél perc után Vatanabe szépített jobbról, majd a másik oldalról Adacsi lőtt kapásgólt. Angyal, aztán Varga Dénes is bevette Nisimura kapuját, így háromgólos magyar előnnyel zárult a negyed (5-2).

A második játékrészben a japánok első akciójukból betaláltak, sőt egy kapufát is lőttek. Egy szépen kijátszott támadás végén Hárai megszerezte első gólját, majd Vigvári is csatlakozott hozzá, a kettő között Okava helyezett Vogel feje fölött a hálóba. Varga és Vigvári egyformán emberelőnyből duplázott (9-4). Fordulás után a csapatkapitány Jansik ívelt a kapuba a kimozduló Nisimura fölött, Adacsi pedig harmadik lövéséből második gólját szerezte. Nagy és Vigvári következett, majd japán időkérést követően Inaba szépített (12-6).

A ráúszásnál a japánok meglepetésre elhozták a labdát és be is találtak, amire Vámos válaszolt fórból. Araki gólja után időt kért Varga Zsolt, de csak a harmadik magyar támadás volt eredményes, Zalánki villant. A mezőnyjátékosok közül utolsóként Manhercz szerzett gólt, méghozzá büntetőből. A japánok is lőhettek egy ötméterest, ezt Inaba értékesítette, Varga viszont kihagyta a túloldalon az újabb büntetőt, aztán javított egy előre ívelt labdából. A végeredményt Vigvári negyedik gólja után Vatanabe állította be (17-10).

A magyar válogatott további programja:

  • szombat: Ausztrália-Magyarország 15.00
  • augusztus 5., hétfő: Magyarország-Szerbia 12.00

A férfi vízilabdatornán a 12 résztvevő két hatos csoportban szerepel, a négy-négy legjobb jut a negyeddöntőbe, ahol keresztbe játszanak majd. Az olaszok Montenegrót ötméteresekkel, a világbajnok horvátok pedig a románokat győzték le a párizsi olimpia férfi vízilabdatornáján csütörtökön.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA

 

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?